Τελειωμό δεν έχει η κατάρρευση του τουρκικού μπάσκετ. Κάθε τρεις και λίγο το τουρκικό μπασκετικό οικοδόμημα βλέπει ένα από τα κομμάτια του να πέφτει και να χάνεται στο κενό. Οι ομάδες συνεχίζουν ακάθεκτες η μια μετά την άλλη να διαλύονται και να αποχωρούν από τα πρωταθλήματα σε ένα χορό του Ζαλόγγου, που δεν σταματάει με τίποτα. Η τελευταία ομάδα που δείχνει έτοιμη να ρίξει… κανονιά και να αποχωρήσει από το πρωτάθλημα είναι η Τράμπζονσπορ.

Η ομάδα της Τραπεζούντας είχε τεράστια οικονομικά προβλήματα… φέσωνε τους παίκτες και η FIBA την είχε… ταράξει στις καμπάνες. Τα οικονομικά βάρη την λύγισαν και έτσι ετοιμάζεται να βουτήξει στο κενό.

Η Τράμπζονσπορ θα αποτελέσει την 5η ομάδα που θα πάει σε «κραχ» και θα δηλώσει επίσημα την αποχώρησή της από τα δυο πρωταθλήματα της Α1 και της Α2 της Τουρκίας μετά τις Εσκισεχίρ, Ουσάκ Σπορτίφ, Αντάλιασπορ και Γεσιλιγκιρεσούν.

Και όλα δείχνουν ότι αυτό το… γαϊτανάκι δεν θα σταματήσει εκεί. Η κατάρρευση της τουρκικής οικονομίας έχει αφήσει τα σημάδια της και στο αθλητισμό. Οι μεγάλες τουρκικές εταιρείες και οι μεγάλοι Τούρκοι επιχειρηματίες στήριζαν εδώ και πολλά χρόνια τον τουρκικό αθλητισμό και δη το μπάσκετ και δεν είναι τυχαίο ότι όλες σχεδόν οι ομάδες είχαν… πίσω επιχειρηματίες ή μεγάλες εταιρείες. Ολοι όμως, αποχωρούν πλέον μαζικά από τους συλλόγους που οδηγούνται στην διάλυση.