Η Darussafaka είχε προκριθεί νωρίτερα στον τελικό του Κυπέλλου Τουρκίας αφού κατάφερε να ξεπεράσει το εμπόδιο της Galatasaray με 85-71 και πλέον περίμενε τον αντίπαλό της. Αυτός θα είναι λοιπόν η Fenerbahce του Zeliko Obradovic.

Το παιχνίδι ήταν ένα πραγματικό ντέρμπι. Στο πρώτο ημίχρονο η εικόνα των τυπικά γηπεδούχων ήταν καλύτερη. Παίζοντας με πάθος, η Turk Telecom κατάφερε να δυσκολέψει την πανίσχυρη Fenerbahce. Ωστόσο, στο δεύτερο ημίχρονο η κατάσταση άλλαξε και οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να πάρουν κεφάλι στο προβάθισμα. Η Fenerbahce “έσφιξε” την άμυνά της ειδκά στο τέταρτο δεκάλεπτο δυσκολεύοντας την κυκλοφορία της μπάλας από την Turk Telekom. Με αυτόν τον τρόπο και την ψυχραιμία των παικτών του Zeliko Obradovic στο κρίσιμο σημείο του παιχνιδιού, η Fenerbahce πήρε το εισιτήριο για τον τελικό του Κυπέλλου της Τουρκίας με αντίπαλο την Darussafaka.

H Fenerbahce μάλιστα είχε σε πολύ καλή μέρα αρκετούς της παίκτες. Χαρακτηριστικό είναι ότι 5 πάικτες της είχαν διψήφιο αριθμό πόντων. Ωστόσο, αυτοί που ξεχώρισαν ήταν οι Nando De Colo με 19 πόντους και ο Nikola Kalinic με 17. 

Από την άλλη, η Turk Telekom είχε σε εξαιρετική βραδιά τον TJ Campbell που σημείωσε 19 πόντους. Άξιος συμπαραστάτης του στάθηκε και ο Nick Johnson με 18 πόντους.

Τα δεκάλεπτα: 23-21, 48-45, 69-69, 81-83

Δείτε αναλυτικά τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ