Η Efes κέρδισε τελικά την μάχη από την Fenerbahce για την απόκτηση του Dzanan Musa. Οι δυο τουρκικές ομάδες «κονταροχτυπήθηκαν» για την απόκτηση του 21χρονου Βόσνιου γκαρντ –φόργουορντ, ο οποίος έπαιζε στο ΝΒΑ με τους Brooklyn Nets, αλλά τελικά η Efes «έκλεψε» τον παίκτη από την αντίπαλό της και ανακοίνωσε με κάθε επισημότητα την απόκτηση του Dzanan Musa.

Ο 21χρονος Βόσνιος έπαιζε αρχικά ποδόσφαιρο, αλλά τελικά την καρδιά του έκλεψε το μπάσκετ. Έπαιξε αρχικά μπάσκετ στα τμήματα υποδομής της KK Bosna XXL. Από εκεί πέρασε στην KK Kos.

Η Cedevita ανακάλυψε ότι ο μικρός είναι φλέβα χρυσού και τον απέκτησε σε ηλικία 15 ετών. Το 2015 είχε κάνει ντεμπούτο στην Euroleague με την κροατική ομάδα σε ηλικία 16 ετών, 5 μηνών και 8 ημερών. Εκείνη την σεζόν έπαιξε 10 ματς στην διοργάνωση και είχε μέσο όρο 2,7 πόντους, 1,3 ριμπάουντ.

Έπαιξε στην Cedevita ως το 2018, όποτε και έφυγε για τις ΗΠA.

Είχε δηλώσει συμμετοχή στο Draft του 2018 και επιλέχθηκε στο Νο 29 από τους Brooklyn Nets. Έπαιξε 49 ματς στο ΝΒΑ στα δυο χρόνια που ήταν στους Nets έχοντας μέσο όρο 4,3 πόντους, 1,9 ριμπάουντ, 0,9 ασίστ. Πέρσι είχε μ.ο. (στα 40 ματς που αγωνίστηκε) 4,8 πόντους με 24,4% στα τρίποντα, 2,2 ριμπάουντ, 0,9 ασίστ.

 

ΤΟ ΠΟΣΤ ΤΗΣ EFES