Μετά από 3 γεμάτες σεζόν στο Ισραήλ και τηv Maccabi Tel Avivi, o Scottie Wilbekin αναμένεται να συνεχίσει την καριέρα του και επίσημα στην Τουρκία και την Fenerbahce -όπως έγινε γνωστό το πρωί της Κυριακής (26/6)!

Έτσι, ο Τούρκος νατουραλιζέ επιστρέφει στη χώρα του για πρώτη φορά από το 2018 και την τριετή του τότε θητεία στην Darussafaka προκειμένου να ενισχύσει την προσπάθεια του Δημήτρη Ιτούδη να επιστρέψει ξανά στην κορυφή της Ευρώπης.

Πέρυσι, σε 53 αγώνες σε EuroLeague και Ισραήλ μέτρησε 14 πόντους, 2 ριμπάουντ και 3 ασίστ ανά βραδιά.

 

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Η Ανδρική Ομάδα Μπάσκετ της Φενερμπαχτσέ Μπέκο κατέληξε σε συμφωνία τριών ετών με τον επιτυχημένο γκαρντ Σκότι Γουίλμπεκιν (1,88, 1993), ο οποίος αγωνίζεται και στην Εθνική μας.

Ποιος είναι ο Scottie Wilbekin;

Γεννημένος στις 5 Απριλίου 1993 στο Gainesville της Φλόριντα, ο Scottie Wilbekin φόρεσε τη φανέλα του University of Florida στην κολεγιακή του καριέρα. Μετά από μια πολύ επιτυχημένη κολεγιακή καριέρα, ο Wilbekin έπαιξε στην ομάδα Cairns Taipans της Αυστραλίας το 2014 και μεταγράφηκε στην ομάδα της ΑΕΚ της Ελλάδας τον Μάρτιο του 2015 και ολοκλήρωσε τη σεζόν εδώ.

Ο Σκότι Γουίλμπεκιν, που ξεκίνησε να φορά τη φανέλα της Νταρουσσάφακα στη χώρα μας τη σεζόν 2015-2016, φόρεσε με επιτυχία τη φανέλα αυτής της ομάδας για τρεις σεζόν. Ενώ ο Wilbekin είχε εμπειρία στην EuroLeague με την Darüşşafaka τις σεζόν 2015-16 και 2016-17, εμφανίστηκε στο EuroCup τη σεζόν 2017-18. Έχοντας σημαντικό μερίδιο στο πρωτάθλημα της Νταρουσσάφακα στο EuroCup αυτή τη σεζόν, ο Wilbekin έλαβε το βραβείο MVP στην κανονική περίοδο του EuroCup 2017-18, στους ημιτελικούς και στον τελικό. Στην πρώτη πεντάδα του EuroCup βρέθηκε και ο Wilbekin, ο οποίος ήταν ο κορυφαίος της σεζόν στο EuroCup με μέσο όρο 19,7 πόντους.

Ο Σκότι Γουίλμπεκιν πήρε τουρκικό διαβατήριο το καλοκαίρι του 2018 και ξεκίνησε να παίζει για την Εθνική μας και πήρε μέρος στο Παγκόσμιο Κύπελλο 2018 με την Εθνική μας.

Ο Σκότι Γουίλμπεκιν, ο οποίος μεταγράφηκε στη Μακάμπι Τελ Αβίβ, εκπρόσωπο του Ισραήλ στην EuroLeague το καλοκαίρι του 2018, εμφανίστηκε σε 124 αγώνες της EuroLeague με αυτή την ομάδα. Ο Γουίλμπεκιν, ο οποίος κέρδισε επίσης τρία πρωταθλήματα Ισραήλ με τη Μακάμπι, καθιερώθηκε ως ένας από τους πολυτιμότερους γκαρντ στην Ευρώπη.

Ο Σκότι Γουίλμπεκιν έπαιξε σε 175 αγώνες στην EuroLeague σε όλη την καριέρα του, έχοντας κατά μέσο όρο 13,5 πόντους (47,3% δίποντα, 37,1% τρίποντα, 86% ελεύθερες βολές), 3,4 ασίστ, 2,0 ριμπάουντ, 1,2 κλεψίματα και 12,7 PIR.

Ο Σκότι Γουίλμπεκιν, που είναι αποτελεσματικός γκαρντ και στις δύο πλευρές του παιχνιδιού του, θα ιδρώσει για την επιτυχία της Φενερμπαχτσέ Μπέκο από τη νέα σεζόν.

Ευχόμαστε αυτή η συμφωνία να είναι επωφελής για τον Σύλλογό μας και τον Scottie Wilbekin, και ευχόμαστε ο παίκτης μας να ζήσει σεζόν γεμάτες νίκες κάτω από την κιτρινο-μπλε φανέλα».