Η Fenerbahce και η Efes δεν έχουν και τις καλύτερες σχέσεις. Κυρίως για αγωνιστικούς λόγους φυσικά. Είναι εχθροί και κατά καιρούς «σκοτώνονται» και γίνονται «μαλλιά κουβάρια» στο πρωτάθλημα και στην Euroleague. Αυτή την φορά, όμως, οι δυο γίγαντες του τουρκικού μπάσκετ και συμμάχησαν και συμφώνησαν.

Οι δυο ομάδες όχι μόνο συμφώνησαν, αλλά επικρότησαν δημόσια κι όλας την απόφαση της τουρκικής Λίγκας για οριστική διακοπή του πρωταθλήματος της χώρας λόγω του κορονοϊού.

Οι δυο ομάδες έδειξαν την συμφωνία τους για την απόφαση του οριστικού «λουκέτου» (το ότι συμφωνούν δείχνει ότι θα… έβαλαν κι αυτές το χεράκι τους στο «τέλος» της φετινής σεζόν) και τόνισαν σε αναρτήσεις τους ότι η υγεία είναι πάνω απ’ όλα.

Η Fenerbahce ανέφερε σε post του συλλόγου στο twitter: «Για τη Fenerbahce, η ανθρώπινη υγεία είναι πιο σημαντική από όλα τα πρωταθλήματα και τα Κύπελλα. Ο ενθουσιασμός του μπάσκετ στο πρωτάθλημά μας θα συνεχίσει την επόμενη σεζόν. Η ομάδα θα συνεχίσει να παλεύει για το πρωτάθλημα με όλες τις δυνάμεις της ξανά».

Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και το σχετικό post της Efes: «Η ομάδα μας σέβεται την απόφαση για την προστασία της υγείας των αθλητών, των προπονητών, των παραγόντων και των οπαδών. Για την Efes, η υγεία των ανθρώπων μας είναι πιο πολύτιμη από όλα τα πρωταθλήματα».

 

TO POST THΣ FENERBAHCE

 

 

TO POST ΤΗΣ EFES