Διπλή χαρά πήρε σήμερα (26/10) η Efes. Από την μια κέρδισε 81-74 εκτός έδρας την Besiktas στο τουρκικό πρωτάθλημα. Από την άλλη, ο «μπόμπερ» της ομάδας, Shane Larkin κατέφθασε σήμερα στην Κωνσταντινούπολη και θα κάνει αγώνα δρόμου για να προλάβει να παίξει στο ματς με τον Ολυμπιακό στο ΣΕΦ (30/10).

Ο Larkin αντιμετώπιζε ένα πρόβλημα τραυματισμού και ήταν στην πατρίδα του. Είναι καλά όμως, πλέον και έτσι επέστρεψε στην Τουρκία για να ενσωματωθεί στην ομάδα και μάλιστα στόχος του είναι να παίξει άμεσα, δηλαδή να δώσει το παρών στην μετωπική με τον Ολυμπιακό.

Ο προπονητής της Efes, Ergin Ataman, είχε πει προ καιρού ότι στόχος είναι να γυρίσει ο Larkin και να κάνει την πρώτη του εμφάνιση στο παιχνίδι με τους «ερυθρόλευκους» στον Πειραιά.

Σήμερα μετά το ματς με την Besiktas, o Ataman, τόνισε ότι ο Αμερικανός θα περάσει αύριο (27/10) από ιατρικές εξετάσεις κι αν είναι όλα καλά και είναι φυσικά σε καλή κατάσταση θα παίξει απέναντι στον Ολυμπιακό.

Αναλυτικά ο Ergin Ataman είπε για το ματς με την Besiktas και το θέμα Larkin: «Αντιμετωπίσαμε δυσκολίες, δεν παίξαμε καλά. Ο Larkin ήρθε απόψε στην Τουρκία και αύριο θα περάσει από ιατρικές εξετάσεις. Αν είναι σε καλή κατάσταση, θα παίξει με τον Ολυμπιακό».

Την άφιξη του Larkin στην Τουρκία την έβγαλε στο φως ο ίδιος ο παίκτης, ο οποίος ανέβασε στα social media μια φωτογραφία από την Πόλη και ανέφερε: «Επιστροφή στο σπίτι».

Δύσκολη νίκη, χτύπησε ο Pleiss

Όσο για το σημερινό ματς, η Besiktas δεν επέτρεψε στην Efes να πάρει μια χαλαρή νίκη και να πάει χωρίς κούραση στο ματς με τον Ολυμπιακό. Στο ματς έγινε μάχη, αλλά η Efes ήταν ανώτερη, πήρε το ροζ φύλλο αγώνα και έκανε το «5 στα 5» στο τουρκικό πρωτάθλημα.

Από την Efes κορυφαίοι ήταν οι Moerman (18 πόντοι), Micic (18 πόντοι, 6 ασίστ), ενώ σπουδαίο ματς έκανε και ο Dunston, ο οποίος πέτυχε double – double (12π., 10ριμπ.).

Το μόνο κακό για την Efes ήταν ότι ο Tibor Pleiss χτύπησε σε κάποια φάση του αγώνα και αποχώρησε κουτσαίνοντας. Η κατάσταση του Γερμανού σέντερ θα ξεκαθαρίσει αύριο (27/10).

Τα Δεκάλεπτα: 17-20, 34-40, 54-61, 74-81.