Ο Enes Kanter είχε προ καιρού ότι αν γύριζε στην Τουρκία θα ήθελε να παίξει στην Fenerbahce και το επανέλαβε ξανά. Στην τουρκική ομάδα δεν άρεσε καθόλου αυτό και έτσι έβγαλε σκληρή ανακοίνωση εναντίον του Τούρκου παίκτη του ΝΒΑ, τονίζοντας ότι οι πόρτες του συλλόγου είναι κλειστές για εκείνον.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Fenerbahce ανέφερε: «Ο Kanter που δήλωσε την 1η Ιουνίου και σήμερα κάποιες προτάσεις, εμείς θέλουμε να ενημερώσουμε το κοινό για αυτό που ειπώθηκε δύο φορές σε σύντομο χρονικό διάστημα και αφορά το κλαμπ μας.

Ο σύλλογός μας δεν έχει καμία σχέση με αυτό το άτομο ούτε τώρα, ούτε κάποια στιγμή στο μέλλον, με αυτό το άτομο που έχει συνδεθεί με τρομοκρατικούς οργανισμούς, των οποίων η συμπεριφορά είναι πολύ γνωστή στην κοινότητά μας, όταν έφυγε από τον σύλλογο.

Για ακόμα μια φορά θέλουμε να δηλώσουμε ότι οι πόρτες της Φενέρ είναι και θα είναι για πάντα κλειστές σε άτομα σαν και αυτόν».

Ο Kanter δεν έχει κάτι με τον σύλλογο. Έχει με τον Τούρκο πρόεδρο Recep Tayyip Erdogan. Είναι ο Νο 1 εχθρός του και του σέρνει τα εξ αμάξης συνέχεια.

Η Fenerbahce όμως, συντάχθηκε με τον Erdogan (σιγά να μην μπορούσε να κάνει κι αλλιώς όταν ο Τούρκος πρόεδρος είναι αληθινός δικτάτορας της χώρας). Έτσι τα έσυρε στον παίκτη των Celtics, ο οποίος είχε ξεκινήσει την καριέρα του από την Fener (2008-09).

O Kanter πάντως, σιγά να μην πτοηθεί και αρχίσει να αλλάζει στάση απέναντι στον Erdogan.

Ο Τούρκος παίκτης δεν καταλαβαίνει τίποτα και μάλιστα προ ημερών εξαπέλυσε πυρά κατά του Τούρκου προέδρου σε δηλώσεις του στον «Alpha» και τάχθηκε στο πλευρό της Ελλάδας για το θέμα της Αγιάς Σοφιάς!