Η Galatasaray παραήταν καλή σήμερα για να πει την τελευταία της κουβέντα. Η «Cimbom» επικράτησε με 86-81 της Efes Anadolu, ισοφάρισε τη σειρά (2-2) και την έστειλε σε 5ο και τελευταίο παιχνίδι, μέσω του οποίου θα κριθεί και η ομάδα που θα προκριθεί στον τελικό της TBSL (περιμένει εκεί η Fenerbahce)! 

 

H ομάδα του Ανδρέα Πιστιόλη δεν ξεκίνησε καλά τον αγώνα, κάτι που εν μέρει ήταν δικαιολογημένο λόγω του «must» χαρακτήρα που είχε το σημερινό ματς για τη Galatasaray. Παρά την κακή 1η περίοδο (16-23), οι γηπεδούχοι έπιασαν υψηλά στάνταρ στην επίθεση και μετέτρεψαν το 38% ποσοστό στα σουτ εντός παιδείας της 1ης περιόδου, σε 53% στη 2η, 69% στην 3η και 63% στην 4η! Η άμυνά τους πάντως, ενώ σε ορισμένα σημεία ήταν αρκετά «σφικτή», παίζοντας συχνά στα όρια του φάουλ χωρίς να τα ξεπερνούν, δεν έκανε τόσο καλή δουλειά την περισσότερη ώρα, ένα σημείο που έκανε το παιχνίδι αρκετά «κλειστό». Χαρακτηριστικό ότι απ’ την 1η περίοδο και τους 9 πόντους που έφτασε η διαφορά (10-19), καμία ομάδα δεν πήρε διαφορά μεγαλύτερη των 5 πόντων στη συνέχεια, πέρα απ’ το τελευταίο τετράλεπτο όπου η «Cimbom» φάνηκε να το θέλει πιο πολύ και είχε πια και την ψυχολογία με το μέρος της. Έτσι, ο Ανδρέας Πιστιόλης θα «οδηγήσει» σε άλλη μία νίκη την ομάδα του (86-81) και πάει για να κάνει την έκπληξη και το «break» -για 2η φόρα-, παίζοντάς τα πια όλα για όλα για την επίτευξη του μεγάλου του στόχο! 

Σε εξαιρετική βραδιά ο Dee Bost, ο οποίος παρά τα 4/10 τρίποντα που είχε, σκόραρε 20 πόντους και έδωσε 7 ασίστ. Άξιος συμπαραστάτης ο Backshear με 18 πόντους και 2/2 τρίποντα, ενώ οι Canaan (8 πόντοι) και Trimble (7 πόντοι) εν τέλει δεν επηρέασαν με την κακή σημερινή απόδοσή τους. Το δίδυμο Micic-Larkin δεν ήταν αρκετό αυτήν τη φορά για το 2ο «break» στη σειρά, με τον Σέρβο γκαρντ να σκοράρει 23 πόντους και τον πρώην παίκτη της Baskonia να προσθέτει άλλους 17, με 5/9 τρίποντα και 5 τελικές πάσες. Δε βοήθησε όσο στα προηγούμενα παιχνίδια της σειράς ο Bryant, που έμεινε στους 13 πόντους (1/5 τρίποντα), αλλά «κατέβασε» 8 ριμπάουντ

 

Δεκάλεπτα: 16-23, 42-43, 66-64, 86-81.

 

ΤΑ ΣΚΟΡ ΤΩΝ HMITEΛΙΚΩΝ:

Fenerbahce (1)  3-1  (5) Darussafaka 

Efes Anadolu (2)  2-2  (3) Galatasaray

*Οι σειρές είναι best of 5, δηλαδή στις 3 νίκες.

Tags:
TBSL