Είναι από τις στιγμές που δεν μπορείς να αρθρώσεις λέξη. Ισως μόνο ένα: «Γιατί Θεέ μου;» Και πως να βγει η μιλιά από τα χείλη μπροστά στην ασύλληπτη τραγωδία… Πώς να σκεφτεί ο νους και πώς να περιγράψουν τα χείλη τις εικόνες Αποκάλυψης που προκάλεσε η φονική πυρκαγιά που έκανε στάχτη, ανθρώπους, όνειρα, σπίτια, περιουσίες, δέντρα στην Ανατολική Αττική; Πώς να μιλήσεις και τι να πεις μπροστά στους δεκάδες ανθρώπους που έχασαν την ζωή τους. Περισσότεροι από 70 έλεγαν οι πληροφορίες μέχρι πριν λίγο σήμερα το βράδυ με την μακάβρια καταμέτρηση να συνεχίζεται και ο κατάλογος των θυμάτων να μεγαλώνει συνέχεια.

Η Ραφήνα, η Νέα Μάκρη, ο Νέος Βουτζάς… Ατέλειωτος ο κατάλογος. Οι φλόγες κάλυψαν τα πάντα και έστησαν έναν απίστευτο χορό θανάτου. Όλα έγιναν στάχτη σε χρόνο μηδέν. Ανδρες γυναίκες, παιδιά να τρέχουν να ξεφύγουν. Κάποιοι προς την θάλασσα. Εκείνες τις φριχτές ώρες οι παραλίες έμοιαζαν η μόνη διέξοδος από τον πύρινο κλοιό του θανάτου. Εγκλωβίστηκαν όμως, και η φωτιά τους έστησε καρτέρι θανάτου. Κάποιοι έπεσαν στην θάλασσα για να γλιτώσουν. Πολλοί τα κατάφεραν. Κάποιοι άλλοι άτυχοι άνθρωποι όχι. Βρήκαν θάνατο από πνιγμό. Πώς να μιλήσεις για όλα αυτά και τι να πεις; Πώς να τα συλλάβει ο νους;

Ανθρωποι δεκάδες ακόμα αγνοούνται. Ολη η Ανατολική Αττική έχει βυθιστεί στην θλίψη, την  οδύνη, το πένθος την απόγνωση και μαζί της όλη η Ελλάδα παρακολουθεί έντρομη με σφιγμένη τη καρδιά από το μέγεθος της τραγωδίας και τον πόνο από όλο αυτό το φονικό σκηνικό.

ΕΙΚΟΝΕΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗΣ