Σ΄ αυτές τις στιγμές του μεγάλου πόνου, της ανείπωτης θλίψης που έχει απλωθεί σε όλη την Ελλάδα μετά τις εικόνες Αποκάλυψης που είδαμε όλοι από την φονική πυρκαγιά που χτύπησε την Ανατολική Αττική και έκανε στάχτη ανθρώπους, περιουσίες, όνειρα μιας ζωής, δεν αρκεί μόνο να πούμε έναν καλό λόγο συμπαράστασης, να συλλυπηθούμε τις οικογένειες των θυμάτων. Σ’ αυτές τις στιγμές οφείλουμε να είμαστε έμπρακτα δίπλα σε όλους αυτούς τους ανθρώπους που δοκιμάζονται, βασανίζονται, πονάνε κι είδαν τις ζωές τους να αλλάζουν μια για πάντα και να σημαδεύονται από στις φλόγες.

Το Basketblog καλεί όλο το ελληνικό μπάσκετ να δείξει έμπρακτα ότι είναι δίπλα σε όλους αυτούς και κάνει μια πρόταση στον ΕΣΑΚΕ, στην ΕΟΚ, στις ομάδες, στους παίκτες, στους ιδιοκτήτες τους. Μια πρόταση που θα απαλύνει μεν ελάχιστα τον πόνο, που θα βοηθήσει ελάχιστα όσους σημάδεψε η μοίρα, αλλά τουλάχιστον θα δείξει ότι σε τέτοιες στιγμές όλοι οφείλουμε να σταθούμε έμπρακτα στον πλησίον μας.

Το Basketblog προτείνει ο ΕΣΑΚΕ, η ΕΟΚ και οι ομάδες της Α1, της A2 και όλων των Εθνικών Κατηγοριών να δώσουν τις εισπράξεις των δυο πρώτων αγωνιστικών (έτσι ώστε να έχουν παίξει όλοι εντός έδρας) των νέων πρωταθλημάτων για την ενίσχυση των πληγέντων. Και να πληρώσουν όλοι εισιτήριο στα ματς αυτά. Και οι δημοσιογράφοι, οι διοικούντες των ομάδων, οι παίκτες, οι προπονητές τα τεχνικά τιμ.

Μα να μην μείνουν μόνο σε αυτό. Οι ιδιοκτήτες, οι παίκτες, όλοι να καταθέσουν τον οβολό τους σε λογαριασμούς που οφείλουν να ανοίξουν ο ΕΣΑΚΕ και η ΕΟΚ σε τράπεζες. Και οι σύλλογοι να διαθέσουν αθλητικό υλικό (παπούτσια, μπλούζες, φόρμες) στους πληγέντες.

Ηδη ο ποδοσφαιρικός ΠΑΟΚ ανακοίνωσε ότι οι εισπράξεις από τον σημερινό αγώνα της ομάδας με την Βασιλεία στην Τούμπα θα διατεθούν στους πληγέντες. Τον δρόμο αυτό ακολουθούν κι άλλοι. Και πρέπει και οφείλει να ακολουθήσει και το μπάσκετ.