Ο Παναθηναϊκός ανακοίνωσε νωρίτερα μες στη μέρα την απόκτηση της Κατερίνας Σωτηρίου και μετά από λίγες ώρες προχώρησε και σε δεύτερη μεταγραφική κίνηση, αυτή της Ευγενίας Κολλάτου!

 

H Ελληνίδα «άσσος», ύψους 1.72 μέτρων, αγωνίστηκε για πρώτη φορά στο εξωτερικό τη φετινή σεζόν και συγκεκριμένα στην Capitol Bascats Dusseldorf, απ’ όπου και την απέκτησαν οι «πράσινοι». Σε εγχώριο επίπεδο, έχει φορέσει τις φανέλες του Πρωτέα Βούλας και των Εσπερίδων Καλλιθέας και απ’ την επόμενη σεζόν θα φοράει και τα «πράσινα» του Παναθηναϊκού, φτάνοντας πια τις 3 ομάδες στην Ελλάδα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Ευγενία Κολλάτου έχει αγωνιστεί και με τις φανέλες των μικρότερων Εθνικών ομάδων και συγκεκριμένα τις U16, U18 και U20

 

Αναλυτικά, η ανακοίνωση του Παναθηναϊκού:

«Ο Παναθηναϊκός Αθλητικός Όμιλος ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασίας του με την Ευγενία Κολλάτου για την αγωνιστική σεζόν 2022-2023 για το γυναικείο τμήμα μπάσκετ.
Σημαντική μεταγραφική ενίσχυση για το «τριφύλλι» καθώς ενέταξε στο έμψυχο δυναμικό του μια πολύ καλή αθλήτρια που αγωνίζεται ως point guard και αναμένεται να βοηθήσει την ομάδα τη νέα σεζόν.
H 24χρονη Κολλάτου μετά τη θητεία της στη γερμανική Capitol Bascats Dusseldorf τη σεζόν 2021-22 επιστρέφει στην Ελλάδα έχοντας συλλέξει σημαντικές εμπειρίες.
Η νεαρή αθλήτρια έχει στο βιογραφικό της πολλές συμμετοχές με τις μικρές Εθνικές ομάδες ενώ έχει αγωνιστεί και με την Εθνική γυναικών.
Σε δήλωση της στο www.pao1908.com η Ευγενία Κολλάτου είπε: “Είναι μεγάλη μου χαρά και τιμή να βρίσκομαι στην οικογένεια του Παναθηναϊκού. Είμαι έτοιμη να αγωνιστώ σε ένα τόσο ιστορικό σωματείο και να βοηθήσω την ομάδα μου να βρίσκεται εκεί που ανήκει. Ανυπομονώ να παίξω μπροστά σε αυτή τη μοναδική ατμόσφαιρα. Θέλω να ευχαριστήσω τη διοίκηση, την coach Ελένη Καπογιάννη για την εμπιστοσύνη της και τη Λολίτα Λύμουρα για τη χρόνια στήριξή της στο πρόσωπο μου”.
Προηγούμενες ομάδες:
2014-20 Πρωτέας Βούλας
2020-21 Εσπερίδες Καλλιθέας
2021-22 Capitol Bascats Dusseldorf (Γερμανία)».