Η Αθλητική Ένωση Σαντορίνης θα βρίσκεται κι επίσημα στην Α2 Εθνική κατηγορία Γυναικών απ’ τη νέα χρονιά.

Η νέα σεζόν θα φέρει την Αθλητική Ένωση Σαντορίνης στα σαλόνια της Α2 Εθνικής, έπειτα από μία εφετινή υπερπροσπάθεια, πραγματοποιώντας το στόχο που είχαν θέση εξ αρχής.

Η οικογένεια της ΑΕΣ συνεχάρη την ομάδα γι’ αυτό της το κατόρθωμα και εξέδωσε ανακοίνωση, που αναφέρει:

«Σύσσωμη η οικογένεια της Αθλητικής Ένωσης Σαντορίνης συγχαίρει τις αθλήτριες και το τεχνικό επιτελείο του τμήματος Γυναικών για την κατάκτηση του Πρωταθλήματος Γυναικών της ΕΣΚΚ 2019-2020 και την άνοδο στην Α2 Εθνική κατηγορία καλαθοσφαίρισης για πρώτη φορά στην αθλητική ιστορία των Κυκλάδων.

Η ομάδα μας στην αρχή της αγωνιστικής χρονιάς έθεσε ως στόχο την κατάκτηση του Πρωταθλήματος Κυκλάδων και τη συμμετοχή στους αγώνες μπαράζ για την άνοδο στην Α2 για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά. Η προετοιμασία και η οργάνωση του τμήματος εξασφάλιζε την επίτευξη των στόχων μας και την προστασία της υγείας των αθλητριών μας.

Η συνεπής και σκληρή δουλειά που γίνεται με προσήλωση από τις αθλήτριες και τους προπονητές της ομάδας μας εδώ και χρόνια, υποστηριζόμενη με κάθε δυνατό τρόπο από τη Διοίκηση, είχαν ως συλλογικό αποτέλεσμα πολλές σημαντικές διακρίσεις που δικαιώνουν όλους όσους έχουν αφιερώσει τις γνώσεις και τις δυνάμεις τους σε αυτό τον σκοπό. Πάνω από όλα την αγάπη και την επιμονή των αθλητριών μας που μεγαλώνουν μέσα στην ομάδα μας και τη θεωρούν δεύτερη οικογένεια.

Οι συνθήκες που επικρατούν τους τελευταίους μήνες λόγω της πανδημίας δυστυχώς δεν επέτρεψαν φέτος να ζήσουμε τη χαρά της συμμετοχής και τις ουσιαστικές αθλητικές εμπειρίες της σημαντικής διοργάνωσης των μπαράζ για την άνοδο στην Α2.

Η άνοδος στην Α2 εμφανίστηκε ως μία μεγάλη ευκαιρία μέσα σε συνθήκες αντίξοες και πρωτόγνωρες ταυτόχρονα με πιεστικές προθεσμίες.

Η εκπροσώπηση των Κυκλάδων σε Εθνική Κατηγορία στις παρούσες συνθήκες αποτελεί μία μεγάλη πρόκληση και την αντιμετωπίζουμε με υπευθυνότητα. Αποφασίσαμε να διερευνήσουμε όλες τις λεπτομέρειες ώστε η συμμετοχή μας στην Α2 να είναι ασφαλής,  ουσιαστική και ωφέλιμη για τα νησιά μας και για όλα τα παιδιά που αγαπούν το μπάσκετ και μεγαλώνουν μέσα στην αγκαλιά της Αθλητικής Ένωσης Σαντορίνης.

Είμαστε βέβαιοι ότι θα βρούμε δίπλα μας ως συμπαραστάτες όλους τους φορείς των Κυκλάδων και της Σαντορίνης, τους φίλους της ομάδας μας που στέκονται δίπλα μας όλα αυτά τα χρόνια στηρίζοντας τα όνειρα των παιδιών, τις αθλήτριές μας και τις οικογένειές τους που μας έχουν εμπιστευτεί σε αυτό το υπέροχο ταξίδι!»

Δείτε εδώ την ανακοίνωση: