Την προηγούμενη χρονιά η Βάλια Χρηστίδου έβαλε κι αυτή ένα… χεράκι, ώστε ο Παναθλητικός να ανέβει στην Α1 Γυναικών. Κάτι ανάλογο θα επιχειρήσει να κάνει η 26χρονη σέντερ και τη νέα χρονιά, αλλά με μία άλλη ομάδα της Θεσσαλονίκης: τη ΧΑΝΘ.

Ο ιστορικός σύλλογος προβιβάστηκε στην Α2 Γυναικών και φιλοδοξεί να διαγράψει καλή πορεία στο πρωτάθλημα του 3ου ομίλου τη χρονιά που έρχεται. Η Χρηστίδου (1996, 1.84) αποτελεί άλλη μία μεταγραφική προσθήκη για τη φιλόδοξη ΧΑΝΘ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Σημαντική μεταγραφική ενίσχυση για το γυναικείο τμήμα της ΧΑΝΘ η Βάλια Χρηστίδου (γενν. 1996, ύψος 1,84 μ., θέση PF-C). Με την προσθήκη της Βάλιας η ομάδα της ΧΑΝΘ δυναμώνει κοντά στο καλάθι και γίνεται ένα αξιόμαχο σύνολο με αξιώσεις στο πρωτάθλημα της Α2 Εθνικής.

Η Βάλια ξεκίνησε το μπάσκετ στον Ε.Ο.Σταυρούπολης.

Στη συνέχεια μεταγράφηκε στον Αίαντα Ευόσμου. Με την ομάδα κορασίδων κατέλαβε την δεύτερη θέση στο αντίστοιχο πρωτάθλημα της ΕΚΑΣΘ και με την ομάδα των νεανίδων κατέλαβε δύο φορές την δεύτερη θέση στο πρωτάθλημα νεανίδων. Ως νεανίδα συμμετείχε στη γυναικεία ομάδα του Αίαντα στο πρωτάθλημα της Α΄ ΕΚΑΣΘ.

Επόμενος σταθμός της Βάλιας ήταν ο Άρης Θεσσαλονίκης. Συμμετείχε στα τμήματα νεανίδων και γυναικών και κατέκτησε πρωτάθλημα και κύπελλο στα αντίστοιχα πρωταθλήματα της ΕΚΑΣΘ και της Α2 Εθνικής Κατηγορίας

Την σεζόν 2021-2022 αγωνίστηκε στην ομάδα του Παναθλητικού, με την οποία κατέκτησε το πρωτάθλημα της Α2 Κατηγορίας και την άνοδο στην Α1.

Ως μέλος της μικτής της ΕΚΑΣΘ συμμετείχε στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ενώσεων.

Βάλια καλώς ήρθες στην μεγάλη μπασκετική οικογένεια της ΧΑΝΘ.

Σου ευχόμαστε υγεία και το περάσμά σου από τη ΧΑΝΘ να σου δώσει χαρές και αθλητικές διακρίσεις και επιτυχίες».