Δείτε αναλυτικά όσα δήλωσε η Ιωάννα Δίελα στην επίσημη ιστοσελίδα της ΕΟΚ:

«Η αλήθεια είναι πως υπάρχουν πολλές δυσκολίες τόσο σε ότι αφορά τα δύο παιχνίδια και τις δύο νίκες που θέλουμε, όσο και γιατί κάποιες κοπέλες έχουμε να μπούμε σε αγωνιστικούς ρυθμούς δύο μήνες σίγουρα».

Είναι κάτι που οι Ελληνίδες διεθνείς θα προσπαθήσουν να αφήσουν στην άκρη μπαίνοντας στο παρκέ για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα: «Θεωρώ και πιστεύω ότι Θα κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας, ώστε να είμαστε έτοιμες και να ανταποκριθ0ύμε σε αυτό που ζητάει η Εθνική Ομάδα».

Για την ίδια δεν υπάρχει φόβος με την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί γενικότερα και μπαίνοντας σε μία «φούσκα» γι’ αυτό το τελευταίο παράθυρο στη Λουμπλιάνα:

«Δεν υπάρχει φόβος, αλλά υπάρχουν πολλά ερωτηματικά, γιατί δεν ξέρουμε πως θα ξημερώσει η επόμενη μέρα. Οπότε η καθεμία βρίσκεται στη δύσκολη θέση να είναι έτοιμη και να κληθεί να κάνει τα πάντα για να πετύχουμε τους στόχους μας».

Η δράση κα η παρουσία στην Εθνική Ομάδα της είχε λείψει, γιατί της πρόσφερε κάτι πολύτιμο αυτό το διάστημα:

«Μου είχε λέιψει πάρα πολύ! Επειδή κι εγώ είμαι από αυτές τις κοπέλες που έχουμε να μπούμε σε αγωνιστικό ρυθμό εδώ και δύο μήνες, η Εθνική Ομάδα μας έδωσε μια ανάσα σε αυτή τη δύσκολη περίοδο που περνάμε».