Με το δεξί ξεκίνησαν τις υποχρεώσεις τους στο Eurocup Γυναικών οι αθλήτριες της Ελένης Καπογιάννη, με τον Ολυμπιακό να κερδίζει με χαρακτηριστική άνεση της πολωνική Γκορζόβ  με 69-50. Στην αναμέτρηση που διεξήχθη στο ΔΑΚ Γλυφάδας «Μάκης Λιούγκας», κορυφαία του αγώνα ήταν η Ιβόνε Άντερσον (18 π., 4 ρ., 2 ασ.) των Πειραιωτών.

Αποφασιστικότητα έδειξε από την αρχή ο Ολυμπιακός απέναντι στην Γκορζόβ, αφού με την Στέλλα Καλτσίδου να είναι σε εξαιρετική μέρα, κατάφερε να πάρει προβάδισμα έντεκα πόντων από την πρώτη κιόλας περίοδο (19-8).

Οι αθλήτριες της Ελένης Καπογιάννη συνέχισαν στον ίδιο ρυθμό στην επίθεση και στο δεύτερο δεκάλεπτο, είδαν όμως την Σουόρντς και την Ριτσίκαβα να βρίσκουν τον δρόμο προς το καλάθι του Ολυμπιακού πιο εύκολα. Παρόλα αυτά, οι «ερυθρόλευκες» κατάφεραν να πάνε στο ημίχρονο με τη διαφορά στο +14 (34-20).

Στο δεύτερο ημίχρονο οι δύο ομάδες ανέβασαν την απόδοσή τους κι άλλο, με την Άντερσον από τον Ολυμπιακό και την Ριτσίκαβα από την Γκορζόβ να ανταγωνίζονται στο επιθετικό σκέλος. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να ανοίξει το ματς και ο Ολυμπιακός να αποσπαστεί με δεκαοκτώ πόντους στο τέλος του τρίτου δεκαλέπτου (57-39).

Η τελευταία περίοδος δεν άλλαξε κάτι στο παιχνίδι, με το αποτέλεσμα να έχει διαμορφωθεί και τις δύο ομάδες να παίζουν για το καθαρά διαδικαστικό κομμάτι του αγώνα. Τελικά, ο Ολυμπιακός αναδείχθηκε νικητής, με το σκορ να διαμορφώνεται στο 69-50 και τις «ερυθρόλευκες» να ξεκινούν με το… δεξί τις υποχρεώσεις τους στην φετινή διοργάνωση.

Τα δεκάλεπτα: 19-8, 34-20, 57-39, 69-50.

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα εδώ.