Η ανοδική πορεία στην καριέρα της Ζωής Δημητράκου συνεχίζεται καθώς η Ελληνίδα φόργουορντ δεν δυσκολεύτηκε να βρει την επόμενη μπασκετική της στέγη, και μάλιστα στην ανερχόμενη δύναμη του τουρκικού μπάσκετ. Κι αυτό γιατί η 25χρονη παίκτρια μετακομίζει στη γειτονική χώρα για λογαριασμό της Καϊσέρισπορ (σ.σ.: περσινή φιναλίστ του FIBA Cup), εκεί όπου θα συναντήσει την Εβίνα Μάλτση.

Η Δημητράκου είχε υπογράψει συμβόλαιο λίγων μηνών με τη γαλλική Μπουρζ προκειμένου να καλύψει το κενό της Στέλλας Καλτσίδου, η οποία ταλαιπωρούταν από σοβαρό τραυματισμό. Η άτυχη παίκτρια επιστρέφει σιγά – σιγά σε πλήρη αγωνιστικό ρυθμό, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα την αποχώρηση της Δημητράκου.

Στο διάστημα, πάντως, που η πρώην, πλέον, παίκτρια της Μπουζ βρέθηκε στη Γαλλία, πραγματοποίησε εντυπωσιακές εμφανίσεις όντας εκ των βασικών στελεχών των “πορτοκαλί” στο φετινό πρωτάθλημα.

Πλέον, μπροστά της ανοίγεται η τεράστια πρόκληση που ακούει στο όνομα “Καϊσέρισπορ”, όπου μαζί με την Εβίνα Μάλτση θα προσπαθήσει να φτάσει στην κορυφή του τουρκικού πρωταθλήματος. Έτσι, παρατηρείται για πρώτη φορά το φαινόμενο δύο ελληνίδες παίκτριες να γίνονται συμπαίκτριες σε ομάδα του εξωτερικού, και μάλιστα στην Τουρκία, η οποία αρχίζει να δείχνει προτίμηση στο “γαλανόλευκο” στοιχείο.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε, άλλωστε, πως την περσινή σεζόν η Φενέρμπαχτσε κατέκτησε τον κορυφαίο εγχώριο τίτλο έχοντας τον Τζώρτζη Δικαιουλάκο στον πάγκο της.

Την είδηση της μετακίνησής της στον τουρκικό σύλλογο επιβεβαίωσε η ίδια γράφοντας στον προσωπικό της λογαριασμό στο facebook: “Διασκέδασα κάθε δευτερόλεπτο του ταξιδιού μου με την Μπουρζ! Θα μου λείψετε όλοι! Ένα νέο κεφάλαιο ανοίγει για μένα με τη νέα μου ομάδα Καϊσερισπόρ!!”