Ένοχη κρίθηκε εν τέλει η Brittney Griner από το ανώτατο δικαστικό σώμα της Ρωσίας για τη γνωστή εδώ και πολλούς μήνες υπόθεση ναρκωτικών, με την αστέρα του WNBA και των Phoenix Mercury -τις οποίες οδήγησε πέρυσι μέχρι και τους Τελικούς της λίγκας, όπου και λύγισαν από τις Chicago Sky- να καταδικάζεται σε ποινή φυλάκισης 9 ετών για αυτό της το παράπτωμα!

«Δεν σκόπευα να κάνω κακό σε κανέναν. Δεν σκόπευα να ταλαιπωρήσω τον ρωσικό λαό. Δεν σκόπευα να παρανομήσω εδώ πέρα. Έκανα ένα λάθος και ελπίζω ότι οι νόμοι σας δεν θα τερματίσουν τη ζωή μου εδώ» ήταν τα πρώτα λόγια της Griner, η οποία βρίσκεται σε ρωσικές φυλακές εδώ και 6 ολόκληρους μήνες -και παρά τις προσπάθειες από τις ΗΠΑ για την απελευθέρωση ή την ανταλλαγή της με κρατούμενους που βρίσκονται στις αμερικανικές φυλακές δεν έχει υπάρξει καμία βελτίωση.

Η Becky Hammon -προπονήτρια των Las Vegas Aces εδώ και μερικούς μήνες- ωστόσο, η οποία έχει παίξει με την Ρωσία, έκανε έκκληση στον Ρώσο Πρόεδρο Vladimir Putin να κάνει το σωστό και έστειλε το δικό της μήνυμα στήριξης στην Griner.