Ο Πρωτέας Βούλας μπορεί να νίκησε στην αναμέτρηση με τον Ιπποκράτη αλλά η ομάδα της Κω κατέθεσε ένσταση στην ομοσπονδία μπάσκετ ισχυριζόμενη ότι ο σύλλογος της Βούλας χρησιμοποίησε τρεις ξένες αθλήτριες στην αναμέτρηση.

Συγκεκριμένα στην αναμέτρηση χρησιμοποιήθηκε από τον Πρωτέα η νεαρή Ιβάν Ράτσα γεγονός που προκάλεσε και την υποβολή ένστασης από τον Ιπποκράτη. Η νεαρή παίκτρια που αποκτήθηκε από τον ΠΑΟΚ δεν είχε αγωνιστεί καθόλου κόντρα στον Παναθηναϊκό γιατί δεν είχε ακόμα την Ελληνική υπηκοότητα αφού κατέχει Σερβικό και Κυπριακό διαβατήριο.

Η προκήρυξη του πρωταθλήματος αναφέρει ότι κάθε ομάδα μπορεί να έχει πέραν των δύο ξένων άλλη μια παίκτρια που δεν έχει ελληνική υπηκοότητα εφόσον μόνο έχει εκδώσει δελτίο πριν τα 15 χρόνια της (το έχει κάνει η Ράτζα) και παραμένει γηγενής (δηλαδή δεν έχει πάρει μεταγραφή). Η Ράτζα έβγαλε πρώτο δελτίο στον ΠΑΟΚ αλλά μεταγράφηκε στον Πρωτέα το καλοκαίρι.

Κάτι παρόμοιο ισχύει και για τη Χριστίνα Λίτσι του Αθηναϊκού που έχει Αλβανική καταγωγή και μεταγράφηκε στην ομάδα του Βύρωνα το καλοκαίρι από το Αρκάδι, όπου έβγαλε δελτίο.

Η υπόθεση είναι στην αρμοδιότητα πλέον της ομοσπονδίας που θα αποφασίσει για την τύχη της αναμέτρησης. Από την πλευρά του Ιπποκράτη ο προπονητής της ομάδας  Γιάννης Παππούλης δήλωσε τα έξης: «Ξεκαθαρίζω ότι η απόφαση της υποβολής ένστασης για αντικανονική συμμετοχή της Ράτζα ήταν καθαρά απόφαση της διοίκησης και όχι δική μου . Εγώ ενημερώθηκα για το θέμα δέκα λεπτά πριν την έναρξη του αγώνα και δεν είχα συμμετοχή .” 

Το basketblog.gr επικοινώνησε με τον Πρωτέα Βούλας με τη διοίκηση να μην θέλει να κάνει καμία δήλωση  και να παραπέμπει την υπόθεση στα αρμόδια όργανα και στην ΕΟΚ.