Τα κορίτσια του Ολυμπιακού μπορεί να έχασαν στο Μίσκολτς από την τοπική Αλουίνβεντ με 59-54 αλλά κρατάνε την πρόκριση στη Φάση των 16 του Euocup Γυναικών στα “χέρια τους”.

Στην ρεβάνς της 9ης Ιανουαρίου οι νταμπλούχοι Ελλάδας θα ψάξουν νίκη με 6+ πόντους για να συνεχίσουν το ταξίδι τους στην Ευρώπη.

Στο παιχνίδι τώρα, μετά από ένα πολύ ισορροπημένο και κακό ποιοτικά πρώτο δεκάλεπτο (08-09) η Ουγγρική ομάδα πήρε τα ηνία της αναμέτρησης κλείνοντας το ημίχρονο προηγούμενη με 30-25. Η ομάδα του Γιώργου Παντελάκη με αιχμή του δόρατος την καταπληκτική Τζάκι Γέμελος πραγματοποίησε ένα εξαιρετικό τρίτο δεκάλεπτο με αποτέλεσμα να επανακτήσει την πρωτοκαθεδρία στο σκορ, 44-46 στο 30′. Η αστοχία όμως στο τελευταίο δεκάλεπτο για τις “Πειραιώτισσες” ήταν χαρακτηριστική (5/24 τρίποντα) με αποτέλεσμα οι γηπεδούχοι να πάρουν το ροζ φύλλο αγώνα με διαφορά πέντε πόντων.

Κιάνα Γκρέιβς και Τζάκι Γέμελος οι κορυφαίες “ερυθρόλευκες”. Η Αμερικανίδα πέτυχε 10 πόντους μαζεύοντας και 15 ριμπάουντ όντας για άλλο ένα ματς πληθωρική ενώ η ομογενής φόργουορντ σταμάτησε στους 19 πόντους. Για τις νικήτριες μία ομάδα μόνη της ήταν η Ζιομάρα Μόρισον, η οποία έβαλε 26 πόντους “κατεβάζοντας” παράλληλα και 11 “σκουπίδια”.

Τα δεκάλεπτα: 08-09, 30-25, 44-46, 59-54

Δείτε αναλυτικά τα στατιστικά της αναμέτρησης ΕΔΩ

Απολαύστε σε μαγνητοσκόπηση την αναμέτρηση: