Χάρη σε μία επιβλητική εμφάνιση, το Ελληνικό εκμεταλλεύτηκε την έδρα του, προκειμένου να κάνει με το τελικό 71-46, το 2-1 στη σειρά με τον Παναθηναϊκό και να αποκτήσει σημαντικό προβάδισμα στη «μάχη» για τον τίτλο του πρωταθλήματος της Α1 Γυναικών. Τώρα πια, η ομάδα της Ελένης Καπογιάννη χρειάζεται μία νίκη, για να κατακτήσει το νταμπλ, με την εικόνα του σημερινού αγώνα να την καθιστά ξεκάθαρο φαβορί για την επίτευξη αυτού του στόχου. Το σύνολο του Πρέκα, οφείλει εκτός της αναγκαίας νίκης στον «Τάφο του Ινδού» πια, να επιστρέψει στην έδρα του αντιπάλου του και να κάνει μία μεγάλη ανατροπή, βάσει των μέχρι τώρα δεδομένων.

Οι «πράσινες» ξεκίνησαν πιο δυναμικά την αναμέτρηση, προηγούμενες στα πρώτα λεπτά με 6-8, και λίγο αργότερα με 11-15, με την Έιβερι να είναι «ζεστή» και να οδηγεί τις συμπαίκτριές της. Αμέσως μετά, όμως, ένα σερί 8-0 των παικτριών της Καπογιάννη, με ηγέτιδα την Χαλιβέρα, έφερε τις γηπεδούχους μπροστά με 19-15, με το πρώτο δεκάλεπτο να λήγει στο 22-17. Το καλό τελείωμα της πρώτης περιόδου, έδωσε ώθηση στις παίκτριες της Καπογιάννη, ώστε να μπουν ακόμη καλύτερα στο δεύτερο δεκάλεπτο, με αποτέλεσμα η διαφορά στο ημίχρονο να φτάσει σε διψήφια διαφορά. Η Κόσμα είχε πάρει εκείνη τη στιγμή τη «σκυτάλη» στο σκοράρισμα, με τις Αυτζή και Σλούκα να διακρίνονται από πλευράς φιλοξενούμενων.

Στο δεύτερο μέρος, η υπόθεση της νίκης έγινε ακόμη πιο εύκολη για το Ελληνικό, το οποίο χάρη κυρίως στην καλή του άμυνα, με έμφαση την αντιμετώπιση των Όλιβερ και Έιβερι, κρατούσε τη διαφορά σε υψηλά επίπεδα, ενώ λίγο αργότερα έμελλε να την «εξαργυρώσει» στο επιθετικό κομμάτι. Κάπως έτσι, η διαφορά έφτασε στα «πρόθυρα» των 20 πόντων στο τέλος του τρίτου δεκαλέπτου (53-34). Χαρακτηριστικό της καλής άμυνας των παικτριών της Καπογιάννη, ήταν το ότι ο Παναθηναϊκός σκόραρε στη δεύτερη και την τρίτη περίοδο μαζί, όσους πόντους είχε σημειώσει μόνο στο πρώτο δεκάλεπτο. Σύντομα, η απόσταση έφτασε και πάνω από τους 20 πόντους, με το τελευταίο δεκάλεπτο να αποδεικνύεται τυπική διαδικασία, και το Ελληνικό να φτάνει με θρίαμβο στο 2-1.

ΕΛΛΗΝΙΚΟ-ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 71-46
Διαιτητές: Σκούτας, Διμπινούδης
Δεκάλεπτα: 22-17, 35-25, 54-35, 71-46
Ελληνικό (Καπογιάννη): Γκοτζή 4, Σταμάτη 5 (1), Καλογήρου 6 (1), Κοσμά 9 (1), Παπαμιχαήλ 6 (9ρ), Μπαλτά 6 (2), Χαλιβέρα 12 (3), Τζόνσον 12 (10ρ), Μπόνη 11, Φουράκη Β., Φουράκη Σ.
Παναθηναϊκός (Πρέκας): Καλέντζου 3 (1), Δανούση 2, Αυτζή 7 (2), Καλημέρη, Κόνιαλη 2, Ολιβερ 8 (11ρ), Σλούκα 4, Έιβερι 17 (3), Γλυνιαδάκη, Κυριακοπούλου 3