Αισιόδοξοι για ένα νικηφόρο ντεμπούτο στο Ευρωμπάσκετ Γυναικών 2015 εμφανίστηκαν οι συνεργάτες του ομοσπονδιακού προπονητή, Τζορτ Δικαιουλάκου, Σάκης Παραλίκας και Ανδρέας Μαύρος μιλώντας για το πρώτο παιχνίδι (12/06, 18:00) στην διοργάνωση απέναντι στην Ιταλία.

«Η Ιταλία είναι ομάδα βατή και στα μέτρα μας. Την έχουμε μελετήσει πάρα πολύ. Πιστεύω ότι τα κορίτσια εάν παίξουν με το πλάνο που έχουμε βάλει τις τελευταίες ημέρες στις προπονήσεις μας θα έχουν μεγάλη τύχη και πολλές πιθανότητες για ένα θετικό αποτέλεσμα», είπε αρχικά ο Σάκης Παραλίκας.

Για το παιχνίδι της αντιπάλου τόνισε: «Η Ιταλία έχει μεγάλη δύναμη στα γκαρντ, πιέζει στην άμυνα, προσπαθεί να τρέξει και να παίξει πικ εν ρολ στο τρανζίσιον. Παράλληλα, η Σοτάνα και η Μασκιάντρι προσπαθούν να τελειώσουν τις φάσεις και είναι οι δύο πιο επικίνδυνες παίκτριες στις οποίες θα πρέπει να δώσουμε προσοχή».

Για το κλειδί της νίκης: «Είναι ο έλεγχος του ρυθμού, η αντιμετώπιση των πικ εν ρολ και να μην κάνουμε λάθη. Να ελέγξουμε τις μπάλες, να έχουμε καθαρό μυαλό, σωστές επιλογές στην επίθεση και όλα θα πάνε καλά».

Ο Ανδρέας Μαύρος, από την πλευρά του, πρόσθεσε: «Θεωρώ ότι είμαστε απόλυτα έτοιμοι. Η προετοιμασία αυτό τον καιρό είχε να κάνει με όλες τις ομάδες, δίνοντας έμφαση στο ματς με την Ιταλία. Θεωρώ ότι είμαστε έτοιμοι για το ματς της πρεμιέρας. Θα πρέπει τα μειονεκτήματά μας να τα κάνουμε πλεονεκτήματα. Θα προσπαθήσουμε να… χτυπήσουμε τις ψηλές της Ιταλίας στα πόδια και να ελέγξουμε κατά κάποιο τρόπο τα πικ εν ρολ που παίζουν με τη Σοτάνα και τα σουτ της Μασκιάντρι. Από εκεί και μετά, θεωρώ ότι από το κομμάτι της άμυνας, εάν θα μπορέσουμε να περιορίσουμε αυτές τις παίκτριες, θα είναι το «κλειδί» για τη νίκη μας. Είναι πολύ σημαντικό το πρώτο ματς. Για εμάς είναι η πρεμιέρα. Είναι το πρώτο παιχνίδι και είναι πολύ δύσκολο. Άγχος έχουν και οι δύο ομάδες. Το θέμα είναι να είναι δημιουργικό και να μην σε καταβάλει».