Η ΕΟΚ δεν έβγαλε τα δελτία των Ζέντα Μέλνικα και Ενίσα Σεμανιάκου, γεγονός που είχε ως συνέπεια την αντίδραση δυο αθλητριών του Αθηναϊκού.

Συγκεκριμένα η σέντερ του Αθηναϊκού Πελαγία Παπαμιχαήλ και η πλέι μέικερ της ομάδας του Βύρωνα, Μαριάννα Αξιοπούλου, εξέφρασαν τη δυσαρέσκειά τους για αυτή την απόφαση της Ομοσπονδίας με status που ανήρτησαν στους προσωπικούς λογαριασμούς τους στο Facebook.

Το status της Παπαμιχαήλ:

Ντροπή! Στο πρωτάθλημα των παραγόντων που δρουν μόνο με το συμφέρον της στιγμής. Όποτε μας βολεύει φέρνουμε τον κόσμο ανάποδα για να παίξουν Φινλανδές στο πρωτάθλημα της Α2. Και τώρα ξαφνικά μας φαίνεται άδικο να αγωνιστούν δυο παιδιά που μεγάλωσαν στην Ελλάδα, έβγαλαν δελτία στην Ελλάδα, έμαθαν μπάσκετ στην Ελλάδα. Ευκαιριακά συμφέροντα. Που η ομάδα της μιας διαλύθηκε και της άλλης υποβιβάστηκε. Κόψτε τους το μπάσκετ ή στείλτε τις στο εξωτερικό. Έτσι από αντίδραση. Γιατί απλά δεν σας συμφέρει. Άσχετα με το πού παίζει η καθεμία από μας, οι παίκτριες θέλουν τις ομάδες δυνατές. Γουστάρουμε να κερδίζουμε στα ίσια. Τι λέω τώρα όμως ε? Ποιος νοιάζεται για τέτοιες λεπτομέρειες; Αφήστε τα παιδιά ήσυχα να παίξουν μπάσκετ. Ελεος πια.

Το status της Αξιοπούλου:

Ευτυχώς για το ελληνικό μπάσκετ και την ελληνική ομοσπονδία των Κωνσταντινίδη, Κίνη, Γιαννακόπουλου, Μαλατρά, Λάτση, Αμανατίδη, Τσακαλίδη, Γιαννόπουλου, Μαγουλά, Μακρή ή κατά κόσμον Τάρλατς, Στογιάκοβιτς, Τόμιτς, Γκούροβιτς, Γιάριτς, Ζαβρασένκο, Λέντκοφ, Σοκ, Κούουσμα και Νεστέροβιτς, φαίνεται πως σωθήκαμε από το σκάνδαλο Μέλνικα και Σεμανιάκου. Πανηγυρίστε όσοι απαγορεύσατε σε δύο κορίτσια που βρίσκονται στην Ελλάδα από παιδιά να βγάλουν δελτίο. Πανηγυρίστε όσοι τις αναγκάζετε να φύγουν – αν φυσικά μπορέσουν – στο εξωτερικό. Και μετά συνεχίστε το παραμύθι της ηθικότητας και των συλλόγων που είναι πρότυπα για τον ελληνικό αθλητισμό… Προσοχή μη ραγίσει η βιτρίνα!

Λίγο αργότερα, ήλθε και τρίτη παίκτρια του Αθηναϊκού, που κατέθεσε θαρραλέα την άποψή της για το ζήτημα, που έχει ανακύψει. Πρόκειται για την Κατερίνα Γλυνιαδάκη, αδελφή του διεθνούς σέντερ Ανδρέα Γλυνιαδάκη, η οποία μίλησε για «ντροπή» στο status της στο Facebook.

Αναλυτικά όσα έγραψε: «Μεγάλη ντροπή για την ΕΟΚ που δεν αφήνει τις Μέλνικα και Σεμανιάκου να αγωνιστούν στο ελληνικό πρωτάθλημα. Για να γεμίσουν ορισμένοι τις τσέπες τους ακόμα περισοτερο, καταστρέφουν την καριέρα δύο κοριτσιών που μεγάλωσαν και έμαθαν μπάσκετ στην Ελλάδα».