Από πρωταγωνιστής… κομπάρσος!
Ο Αθηναϊκός, πρωταγωνίστησε και μεσουράνησε στο γυναικείο μπάσκετ τα τελευταία τέσσερα χρόνια, “σαρώνοντας” όποιον κι ό,τι έβρισκε στο πέρασμά του, από τα εγχώρια κύπελλα και πρωταθλήματα, μέχρι και το Eurocup. Ήταν η ομάδα που έσπαγε το ένα ρεκόρ μετά το άλλο (πέρασε σε διαδοχικές νίκες μέχρι και τον Άρη του θρυλικού Νίκου Γκάλη) ενώ, έγινε η πρώτη ομάδα που κατέκτησε ευρωπαϊκό τίτλο, στην ιστορία του γυναικείου μπάσκετ της χώρας. Το σημαντικότερο; Μπήκε στο βιβλίο Γκίνες, ως η ομάδα με τις περισσότερες συνεχόμενες νίκες!

Κάτι άλλαξε, όμως, αυτή τη σεζόν. Φέτος, ήταν η χρονιά της “αποκαθήλωσης” για την παρέα του Βύρωνα καθώς, για πρώτη φορά μετά από χρόνια, είδαμε την ομάδα να μην αγωνίζεται με τον “αέρα” του πρωταθλητή, παρά το γεγονός πως οι αθλήτριες που την πλαισιώνουν είναι και έμπειρες, και επιτυχημένες, όπως η Λολίτα Λύμουρα, η Ζωή Κεχαγιά, η Αφροδίτη Κοσμά και οι υπόλοιπες κοπέλες.

Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα των play off, κόντρα στο νεοφώτιστο Ελληνικό (που μοιάζει να είναι η μεγάλη αποκάλυψη του φετινού πρωταθλήματος της Α1), το οποίο κατάφερε να τον εκτοπίσει από τον τελικό, παρά το γεγονός πως οι περσινές πρωταθλήτριες ξεκίνησαν με το 2-0 στις νίκες υπέρ τους.

Τα κορίτσια του Γιώργου Λειβάδη, δεν κατάφεραν να σημειώσουν τη μία και πολυπόθητη νίκη, που θα τους έστελνε στον τελικό, να διεκδικήσουν τον φετινό τίτλο απέναντι στον Παναθηναϊκό, πράγμα πρωτόγνωρο για την πολυνίκη ομάδα.

Ομολογουμένως, πρόκειται για μια “περίεργη φάση” του Αθηναϊκού. Η στιγμή, που πρέπει να πατήσει το κουμπί της “επανεκκίνησης“. Εξάλλου, οι ήττες, έχουν πάντα διδακτικό χαρακτήρα. Οι αλλαγές στο “τιμόνι” της ομάδας στη μέση της σεζόν, από τον Γιώργο Ζευγώλη, στον Γιώργο Λειβάδη, σίγουρα έχουν παίξει το ρόλο τους. Εξάλλου, ο πρώτος, βρέθηκε στην ομάδα για αρκετές από τις επιτυχημένες σεζόν, και είναι απολύτως λογικό η απουσία του, να φέρει τις ανάλογες “απώλειες” στον αγωνιστικό χώρο.

Από την άλλη, το Ελληνικό, είναι εκείνο που πήρε πάνω του όση από τη “λάμψη” έχασε ο Αθηναϊκός, με αποκορύφωμα, όπως αναφέραμε και πιο πάνω, τις εμφανίσεις που πραγματοποίησε στα play off. Μια ομάδα που εμφανιζόταν στο παρκέ “δεμένη“, πειθαρχημένη, με αρκετά καλή αμυντική λειτουργία, υπό τις οδηγίες της Ελένης Καπογιάννη, κατάφερε να συγκεντρώσει τις καλύτερες εντυπώσεις από το φίλαθλο κοινό.

Και φυσικά, δεν μπορεί κανείς να μη σημειώσει, πως μπορεί να έχασε το πρωτάθλημα στον πρώτο τελικό με τον Παναθηναϊκό, αλλά κατάφερε, να είναι εκείνο μπροστά στο σκορ για περίπου 37.5 λεπτά της αναμέτρησης, δυσκολεύοντας κατά πολύ τις φετινές πρωταθλήτριες.