Η «βαριά» ήττα από τον Ολυμπιακό στη Γλυφάδα ήταν το αποτέλεσμα που ώθησε τη διοίκηση του Παναθηναϊκού στην απόφαση λήψης δραστικών μέτρων. Ο Ερασιτέχνης των «πρασίνων», αποφάσισε τη λύση της συνεργασίας με τον Πέτρο Πρέκα, καθώς ο Έλληνας κόουτς δεν κατάφερε σε δύο παιχνίδια με τις «ερυθρόλευκες» να παρουσιάσει ένα ανταγωνιστικό σύνολο που θα μπορούσε να διεκδικήσει μέχρις εσχάτων την νίκη.

Στην επόμενη αναμέτρηση του Παναθηναϊκού στο πρωτάθλημα με τον Αθηναϊκό χρέη πρώτου προπονητή θα έχει η Αφροδίτη Μάλαμα η όποια θα παραμείνει στο τιμόνι της τεχνικής ηγεσίας της ομάδας μέχρι νεωτέρας.

Αναλυτικά, η σχετική ανακοίνωση:

«Ο Παναθηναϊκός Α.Ο. είναι στη δυσάρεστη θέση να ανακοινώσει ότι ο προπονητής της γυναικείας ομάδας μπάσκετ του Τριφυλλιού, Πέτρος Πρέκας υπέβαλλε την παραίτησή του, η οποία δεν έγινε δεκτή από τη διοίκηση του Συλλόγου. Ωστόσο, σεβαστήκαμε τη θέλησή του και προχωρήσαμε στη λύση της συνεργασίας μας.
 
Ο Παναθηναϊκός Α.Ο. νιώθει την ανάγκη να ευχαριστήσει τον κύριο Πρέκα για την προσφορά του στην ομάδα μας και τον διαβεβαιώνει ότι η πόρτα του Συλλόγου θα είναι πάντα ανοικτή για εκείνον, όποτε και εφόσον θελήσει να επιστρέψει σε αυτόν. Επίσης του ευχόμαστε καλή συνέχεια στην καριέρα του».