Ο Γιάννης Κούκος αποτελεί ακόμα ένα προπονητή που δείχνει πόσο καλή δουλειά γίνεται στην Ελλάδα, με την χώρα μας να «εξάγει» προπονητές. Έτσι, μετά από μια δύσκολη και επίπονη χρονιά με την Αναγέννηση Ν. Ρυσίου ο Έλληνας τεχνικός θα βρίσκεται τη νέα σεζόν στο τιμόνι της Γερμανικής Γκέτιγκεν, η οποία εκτός από ανδρικό τμήμα το οποίο βρίσκεται στην μπουντεσλίγκα, θέλει να δει και το γυναικείο τμήμα να κάνει το ίδιο άλμα.

Πρόκειται για μια ομάδα που αγωνίζεται στην Α2 Γυναικών της Γερμανίας στον όμιλο του Βορρά. Η πόλη βρίσκεται πολύ κοντά στο Αννόβερο και όπως μας είπε ο coach Γιάννης Κούκος πρόκειται για μια Πανεπιστημιούπολη. Ο Κούκος μιλώντας στο «Northbasket.gr» τόνισε ότι εκτός από τις απολαβές (οι πενταπλάσιες από ότι στην Ελλάδα), βρήκε και τις ιδανικές συνθήκες εργασίας. 

« Η Γκέτιγκεν είναι μια ομάδα που αγωνίζεται στην Α2 Γυναικών της Γερμανίας στον όμιλο του Βορρά. Πρόκειται για μια Πανεπιστημιούπολη κοντά στο Αννόβερο με 40.000 φοιτητές στα σπλάχνα της. Η ομάδα παλαιότερα αγωνιζόταν στην Α1 αλλά τα τελευταία τέσσερα χρόνια δεν έχει καταφέρει να βρεθεί πάλι στα «μεγάλα σαλόνια» και αγωνίζεται στην Α2. Σε ότι έχει να κάνει με τα της συμφωνίας, βρισκόμουν εκεί υπογράψαμε συμβόλαιο συνεργασίας ενός έτους και γύρισα χθες. Είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένος καθώς πέραν των χρημάτων που μου προσφέρουν που είναι τα πενταπλάσια σε σχέση με όσα έπαιρνα εδώ, μου καλύπτουν και όλες τις άλλες παροχές όπως ίντερνετ, φαγητό,ρεύμα,τηλέφωνα και αεροπορικά εισιτήρια. Επιπλέον, το σημαντικότερο ίσως είναι ότι είναι μια ομάδα που σου δίνει τις ιδανικές συνθήκες που θέλει ο κάθε προπονητής για να δουλέψει και να χτίσει κάτι δικό του. 

Ένα ακόμη στοιχείο που δείχνει την τεράστια διαφορά του πρωταθλήματος εκεί με εδώ είναι πως η ομάδα εκεί έχει δυο γήπεδα το ένα για την προπόνηση και το άλλο για τον αγώνα. Στην Γερμανία το Γυναικέιο μπάσκετ είναι πολύ πιο αναπτυγμένο και εξελισσόμενο ακόμη και από την Α2 ανδρών της Ελλάδας. Για να γίνω πιο συγκεκριμένος θα μιλήσω για την ομάδα μου. Εμείς είμαστε μια ομάδα με 200.000 μπάτζετ! Ακόμη, σε κάθε εντός έδρας παιχνίδι στο γήπεδο βρίσκονται 500 άτομα που σε ντέρμπι ο αριθμόε αυτός κυμαίνεται 800-900 άτομα. 

Πέρσι είχα κάνει πάλι μια κουβέντα με την ομάδα ώστε να βρίσκομαι εκεί αλλά δεν είχαμε έρθει σε συμφωνία. Φέτος όμως βρέθηκε η χρυσή τομή και είμαι ευγνώμων στον φίλο μου τον Θωμά Προδρόμου καθώς ήταν ο άνθρωπος που απο πέρσι μου άνοιξε την πόρτα με τους ανθρώπους της ομάδας και φέτος αυτή η προσπάθεια μας ευδοκίμησε. Σε ότι έχει να κάνει με το πρωτάθλημα το επίπεδο είναι πολύ υψηλό και θεωρώ πως το κάνει ανταγωνιστικό η ύπαρξη τεσσάρων ξένων σε κάθε ομάδα, με την λεπτομέρια βέβαια ότι μόνο οι δυο από τις τέσσερις μπορούν να βρίσκονται μέσα στην πεντάδα της ομάδας.  Για να δείτε για το τι επένδυση και διαφήμιση υπάρχει στο γυναικέιο μπάσκετ στη Γερμανία, η ομάδα που ανέβηκε φέτος στην Α1 Γυναικών ήταν το Αννοβερο και είχε 500.000.  Στην Ελλάδα οι περισσότερες ομάδες που αγωνίζονται στην Α1 Ανδρών δενέχουν τέτοιο μπάτζετ, για το γυναικέιο δεν κάνω καν αναφορά. 

Το μόνο που μπορούσε ναμου λέιψει φεύγονταςαπότην Ελλάδα είναι το ελληνικό σπιτικό φαγητό αλλά όπως φαίνεται και σε αυτό θα είμαι καλυμένος γιατί η πόλη έχει είκοσι ελληνικά εστιατόρια που σε συνδυασμό με το καταπρασινο τοπίο της νομίζω την κάνουν υπέροχη. Σημαντιό στοιχείο, είναι πως το τεχνικό τιμ της ομάδας είναι έτοιμο και πλαισιώνεται από ικανούς ανθρώπους στην δουλειά τους. Πιο συγκεκριμένα, το τιμ των φυσιοθεραπευτών μας είναι ίσως το καλύτερο στη Γερμανία και αυτό γιατί λειτουργεί μαζί με την αντρική ομάδα σαν κέντρο αποκατάστασης. Η διαφορά στην Α1 ανδρών της Ελλάδας με της Γερμανίας  είναι τεράστια αν αναλογιστεί κανείς  ότι η ομάδα που σώθηκε την τελευταία αγωνιστική στη Γερμανία είχε 3 εκατομμύρια ευρώ μπάτζετ, δεν υπάρχει μέτρο σύγκρισης είναι πολύ πιο μπροστά από εμάς.  Πιστεύω, πως για μένα είναι μια χρυσή ευκαιρία αυτή που μου δόθηκε. Μέσα Ιουλίου φεύγω από την Ελλάδα γιατί ξεκινάμε την προετοιμάσια μας που θα γίνει δυο εβδομάδες στο Τορούν της Πολωνίας. Βεβαία, θα ανέβω και πιο μπροστά κάπου στα μέσα Ιουνίου για την συνέντευξη Τύπου στα σάιτ και στα κανάλια που θα γίνει σε ξενοδοχείο της περιοχής. Τώρα αν και είναι ακόμα νωρίς πρώτος στόχος που έχω θέσει επειδή παρακολουθούσα την ομάδα και ξέρω τις παίκτριες είναι να μπούμε στα πλει-οφ και μετά ότι ακολουθήσει».