Σκληρή επίθεση κατά της ΕΟΚ και του Γιώργου Βασιλακόπουλου εξαπέλυσε το Δ.Σ. του Αστέρα Εξαρχείων, το οποίο στην ανακοίνωση που εξέδωσε χρησιμοποιεί βαρύτατους χαρακτηρισμούς για τους ανθρώπους της ΕΟΚ και παίρνει θέση υπέρ των δύο αθλητριών, Ζέντα Μέλνικα και Ενίσα Σεμανιάκου.

“Ο Αστέρας Εξαρχείων δεν έχει διστάσει στο παρελθόν να μιλήσει ανοιχτά και να θίξει ανθρώπους και καταστάσεις και δεν θα το κάνει τώρα. Η στάση του Βασιλακόπουλου στο θέμα Μέλνικα και Σεμανιάκου είναι απαράδεκτη, και ενδεικτική της γενικότερης στάσης του προς το ελληνικό μπάσκετ. Προτεραιότητα του είναι μονάχα η ικανοποίηση των συμφερόντων του και των συμφερόντων των ‘δικών του’. Το τι είναι καλό για τους αθλητές, τις αθλήτριες, και το άθλημα έρχεται σε δεύτερη μοίρα… η μάλλον δεν έρχεται ποτέ!

Η Ζέντα Μέλνικα ξεκίνησε μπάσκετ και έβγαλε δελτίο στον Αστέρα όταν ήταν μόλις 11 χρονών. Μαζί μας μεγάλωσε, και εδώ έμαθε να βάζει την μπάλα στο καλάθι. Η γλώσσα που μιλάει και το μπάσκετ που παίζει είναι χωρίς αμφιβολία ελληνικά. Θα θέλαμε φυσικά πάρα πολύ να την έχουμε ακόμα στην ομάδα μας και αυτό ίσως να είχε συμβεί αν ο “κύριος” Βασιλακόπουλος δεν είχε αρνηθεί με το έτσι θέλω την έκδοση δελτίου στην Γλυνιαδάκη τον περασμένο Απρίλιο και ο Αστέρας είχε παραμείνει στην Α1. Σημασία έχει ότι τώρα οι ίδιοι ανεγκέφαλοι εγκληματίες θέλουν να κόψουν το μπάσκετ σε μια ταλαντούχα αθλήτρια, 1.95 (λες και έχουμε πολλές) επειδή δεν τους αρέσει το… χρώμα του διαβατηρίου της!

Την Ζέντα την θεωρούμε – και θα την θεωρούμε πάντα -μέλος της οικογένειας του Αστέρα, όχι μόνο για το προφανές μπασκετικό της ταλέντο, αλλα και για το χαρακτήρα και την προσωπικότητα της. Είναι σπουδαίο παιδί, χωρίς να έχει περάσει και λίγα για την ηλικία της. Ο αθλητής σαν άνθρωπος βέβαια (και ειδικά η αθλήτρια), είναι το τελευταίο που ενδιαφέρει τον ‘κύριο’ της ΕΟΚ αυτόν και τους αυλικούς του.

Έστω και την ύστατη στιγμή, ελπίζουμε ότι θα πρυτανεύσει η λογική για το καλό του αθλήματος.

Το Δ.Σ του Αστέρα Εξαρχείων”