Συνεχίζει την αήττητη πορεία του ο Ολυμπιακός καθώς ούτε ο Αθηναϊκός μπόρεσε να του σταθεί εμπόδιο. Οι «Ερυθρόλευκες» πέρασαν από το κλειστό της Εργάνης επικρατωντας με 54-69 του Αθηναϊκού έκαναν το 6/6 και παραμένουν πρώτες και αήττητες στο φετινό πρωτάθλημα.

Η αντίσταση του Αθηναϊκού κράτησε για μια περίοδο όταν το τέλος του πρώτο δεκάλεπτου βρήκε την ομάδα του Γ. Καλογερόπουλου να προηγείται με 13-8 χάρις στην πολύ καλή άμυνα του και στις επιθετικές εμπνεύσεις τόσο της Σπαθάρου όσο και της Κεχαγιά.

Η αναμέτρηση κρίθηκε στο ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου όταν ο Ολυμπιακός «έτρεξε» ένα σερί 12-0 μετατρέποντας το 13-8 σε 13-20(στο 15’). Σημαντικό ρόλο σε αυτό έπαιξε η αγωνιστικη άνοδος τόσο της Χατζηνικολάου με την Τζόνσον όσο και η σοβαρότητα που έδειξαν οι παίκτριες της Ελένη Καπογιάννη στην άμυνα. Στα τελευταία λεπτά της περιόδου ο Αθηναϊκός προσπάθησε να ανατρέψει την κατάσταση και να μπει ξανά μέσα στο παιχνίδι και με συνεχόμενους πόντους από τη Χέιλι μείωσε σε 25-28 λίγο πριν το τέλος του ημιχρόνου. Ο Ολυμπιακός σοβαρεύτηκε ανέβης ρυθμό και έκλεισε το ημίχρονο έχοντας προβάδισμα 7 πόντων(25-32)

Το τρίτο δεκάλεπτο ξεκίνησε με τον Ολυμπιακό να δείχνει από την αρχή τις προθέσεις του. Αρχικά οι «Ερυθρόλευκες» ανέβασαν το δείκτη του σκορ στους +10(25-35) και εν συνεχεία αύξαναν τη διάφορα με γεωμετρική πρόοδο φτάνοντας μέχρι και τους 20 πόντους(29-49). Το δεκάλεπτο έκλεισε με τον Ολυμπιακό να προηγείται με 39-54.

Το τελευταίο δεκάλεπτο ξεκίνησε με ένταση καθώς σε μια φάση του αγώνα η Δασκαλοπούλου φάνηκε οτι χτύπησε με αγκωνιά την Χατζηνικολάου η οποία ανταπέδωσε το χτύπημα με κλωτσιά με αποτέλεσμα να αποβληθεί με “ντισκαλιφιέ”. Πάντως κατά τη διάρκεια της αποχώρησης απο το παρκέ η διεθνής φόργουρντ του Ολυμπιακού φαινοταν αρκετά ζαλισμένη. Ο Αθηναϊκός προσπάθησε να εκμεταλλευτεί την κατάσταση και άρχιζε να «ροκανίζει» τη διάφορα χωρίς ωστόσο να φαίνεται ικανός να απειλήσει. Τα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης ηταν περισσότερο διαδικαστικού χαρακτήρα αφού ο Ολυμπιακός δεν έδειχνε διάθεση να πιέσει άλλο και ο Αθηναϊκός προσπαθούσε να μαζέψει την έκταση της ήττας του. Το τελικό 54-69 ήρθε φυσιολογικά με τον Ολυμπιακό να κάνει το 6/6 και τον Αθηναϊκό να κάνει ακόμα μια αξιοπρεπή προσπάθεια 

 Δεκάλεπτα: 13-8, 25-32, 39-54, 54-69

Αθηναϊκός (Καλογερόπουλος): Δασκαλοπούλου 4, Σπαθάρου 8 (2), Σταμάτη, Λουκάτου 2, Δανιήλ 2, Κεχαγιά 8 (1), Ντάναμ 26, Νίξινα 4, Λίτση

Ολυμπιακός (Καπογιάννη): Γκοτζή, Σταμάτη 8 (2), Μπόνη 2, Χατζηνικολάου 12, Καλογήρου, Μπαλτά, Χαλιβέρα 7, Τζόνσον 12 (12ρ), Κοσμά 10 (1), Παπαμιχαήλ, Κριστόφερσον 18 (1)