Με τις αναμετρήσεις της 13ης αγωνιστικής συνεχίζεται το πρωτάθλημα της Α1 γυναικών. Μετά και τα αποτελεσματα της προηγούμενης αγωνιστικής ο χάρτης έχει σχεδόν συμπληρωθεί τόσο στην κορυφή όσο και στην ούρα του πρωταθλήματος και πλέον οι ομάδες θα περιοριστούν σε ένα καλό πλασάρισμα εν όψει και των play-off.

Συγκεκριμένα στο «Π. Γιαννακόπουλος» ο Παναθηναϊκός με την Μαργαρίτα Μάλαμα στον πάγκο θα υποδεχτεί τον Αθηναϊκό. Οι «Πράσινες» μετά την ήττα από τον Ολυμπιακό θα προσπαθήσουν να ανασυνταχτούν και να επιστρέψουν στις νίκες για να επανέλθει και η αγωνιστικη ηρεμία στο σύλλογο μετά το τσούξαμε που προκάλεσε το αποτέλεσμα της Γλυφάδας. Στην προσπάθεια τους αυτή θα έχουν αρωγό και τον κόσμο καθώς αυτό θα είναι το πρώτο παιχνίδι μετά την τιμωρία της έδρας του Παναθηναϊκού που θα γίνει με την παρουσία φίλαθλων στις εξέδρες.

 Ο Αθηναϊκός πάει στη Λεωφόρο χωρίς άγχος ,αφού ο στόχος της παραμονής έχει επιτευχτεί από την προηγούμενη αγωνιστικη, και θα προσπαθήσει να φύγει με την νίκη από μια πολύ δύσκολη έδρα.

Την ίδια ώρα(16:00) στην Πετρούπολη ο ουραγός Άρης υποδέχεται τον ΠΑΟΚ σε μια αναμέτρηση όπου το ζητούμενο για την ομάδα του κόουτς Κάβουρα είναι να φάνει όσο το δυνατόν πιο ανταγωνιστική και να προσπαθήσει να εκμεταλλευτεί τις οποίες ευκαιρίες δωσει ενδεχομένως ο ΠΑΟΚ. Ο «Δικέφαλος» από την μεριά του θέλει την νίκη στην προσπάθεια που κάνει για να τερματίσει στην πρώτη τετράδα του πρωταθλήματος.

Μια ώρα αργότερα στη Βούλα και στο «Γ. Γεννηματάς» ο αήττητος στο Β γύρο Πρωτέας υποδέχεται την Γλυφάδα σε μια αναμέτρηση με μόνο ζητούμενο την νίκη για την ομάδα του Γιάννη Κτιστάκη αφενός μεν για να εδραιωθεί στην 3η θέση και αφετέρου για να πάρει και μια άτυπη ρεβάνς για την ήττα της στο πρώτο γύρο του πρωταθλήματος. Η Τερψιθέα μετά την εκτός έδρα νίκη επί του Ιπποκράτη που της έδωσε κατά 90% και την παραμονή στην κατηγορία θέλει να συνεχίσει θετικά και να σφραγίσει την παρουσία της και του χρόνου στην Α1.

Τέλος το αγωνιστικό προγραμμα της ημέρας ολοκληρώνεται στον Άγιο Δημήτριο με τον Κρόνο να έχει δύσκολο έργο αφού υποδέχεται τον πρωτοπόρο, αήττητο και με τη ψυχολογία στα ύψη Ολυμπιακό. Οι παίκτριες του  Άρη Μαυρίδη που προέρχονται από άσχημη εμφάνιση και ήττα από τον Πρωτέα θα προσπαθήσουν για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα εκμεταλλευόμενες ίσως και ένα ενδεχόμενο αγωνιστικό χαλάρωμα του Ολυμπιακού. Από την άλλη οι «Ερυθρόλευκες» θα ψάξουν ακόμα μια νίκη την 13η σερί στο δρόμο για το απόλυτο.

Την Κυριακή(31/1) το προγραμμα περιλαμβάνει το τελευταίο παιχνίδι της αγωνιστικής της Νίκης Λευκάδας και του Ιπποκράτη. Η Νίκη θα ψάξει την νίκη για να επιβεβαιώσει την καλή αγωνιστικη κατάσταση που δείχνει το τελευταίο διάστημα ενώ ο Ιπποκράτη από την άλλη παίζει κυριολεκτικά το τελευταίο του χαρτί στην υπόθεση παραμονή καθώς τα περιθώρια έχουν στενέψει και ζητείται άμμος στην κλεψύδρα της παραμονής.

Αναλυτικά το προγραμμα της 13ης αγωνιστικής

Σάββατο 30/01
«Π. Γιαννακόπουλος» 16.00 Παναθηναϊκός-Αθηναϊκός Ουσταμπασίδης, Λύρας (Τζουβάρας)
Πετρούπολης 16.00 Άρης Πετρούπολης-ΠΑΟΚ Λιότσος, Καρπάνος (Ευστρατίου)
«Γ. Γεννηματάς» 17.00 Πρωτέας Βούλας-Τερψιθέα Γλυφάδας Γκαμήλη, Γαρίνη (Παλάτος)
Αγ. Δημητρίου (Ν) 19.00 Κρόνος Αγ. Δημητρίου-Ολυμπιακός Κονταράτος, Εμ. Ορφανός (Μιχ. Πετράκης)

Κυριακή 31/01
ΔΑΚ Λευκάδας 11.00 Νίκη Λευκάδας-Ιπποκράτης Κω Μπούσιας, Σοφιανόπουλος (Ρόζης)

Η βαθμολογία (Σε 12 αγώνες):
1. Ολυμπιακός 24 (12-0)
2. Παναθηναϊκός 21 (9-3)
3. Πρωτέας Βούλας 20 (8-4)
4. ΠΑΟΚ 19 (7-5)
5. Νίκη Λευκάδας 18 (6-6)
6. Αθηναϊκός 18 (6-6)
7. Τερψιθέα Γλυφάδας 17 (5-7)
8. Κρόνος Αγ. Δημητρίου 17 (5-7)
9. Ιπποκράτης Κω 14 (2-10)
10. Άρης Πετρούπολης 12 (0-12)

Θάνος Φωτόπουλος