Πολύ εύκολο απόγευμα είχε ο Παναθηναϊκός που επικράτησε στην αδεία Λεωφόρο της Τερψιθέας Γλυφάδας με 62-44  και πέτυχε έτσι την 6η νικη του σε 7 αγωνες στο φετινό πρωτάθλημα και συνεχίζει να καταδιώκει και να πιέζει τον Ολυμπιακό που αγωνίζεται την Κυριακή με τον ΠΑΟΚ.

Ο Παναθηναϊκός, που εμφανίστηκε με την Μαργαρίτα Μάλαμα στον πάγκο καθώς ο Πέτρος Πρέκας ηταν αδιάθετος ,ηταν απόλυτος κυρίαρχος στο παρκέ καθώς πήρε από την αρχή το προβάδισμα και δεν επέτρεψε σε κανένα σημείο του αγώνα στην Τερψιθέα να κάνει το παιχνίδι της και να μπορέσει να απειλήσει έστω και στο ελάχιστο.

Ο Παναθηναϊκός ηταν εξαιρετικός με το τεχνικό επιτελείο να μοιράζει ιδανικά την τράπουλα της συμμετοχής σε όλες τις παίκτριες με την Δίελα να παίρνει κάποια λεπτά συμμετοχής. Στα αξιοσημείωτα του αγώνα η πρώτη συμμέτοχη στην ομάδα του Παναθηναϊκού της 15χρονης Ισμήνης Πράπα που μπήκε στον αγώνα στο τελευταίο λεπτό της τρίτης περιόδου κερδίζοντας το θερμό χειροκρότημα από τον πάγκο αλλά και από τους ελάχιστους φίλους του Παναθηναϊκού.

Το παιχνίδι ξεκίνησε πολύ δυνατά για τον Παναθηναϊκό που κατάφερε στο 5’ να προηγηθεί με 13-7. Στο επόμενο πεντάλεπτο όμως ο Παναθηναϊκός δεν μπόρεσε να συνδεθεί με την Τερψιθέα να προσπαθεί να μειώσει για να μπει και πάλι μέσα στην αναμέτρηση. Τελικά η κόρνα της λήξης του πρώτου δεκάλεπτου βρήκε τις «Πράσινες» να προηγούνται με 14-10.

Στη δεύτερη περίοδο ο Παναθηναϊκός με ένα επιμέρους 9-2 εκτόξευσε τη διαφορά στο +11(23-12 στο 13’) γεγονός που ανάγκασε τον προπονητή της Τερψιθέας να καλέσει αμέσως ταιμ αουτ. Η Τερψιθέα προσπάθησε να αντιδράσει βγάζοντας καλές άμυνες  μειώνοντας κάπως το σκορ (26-18 στο 15΄). Στα επόμενα λεπτά μέχρι και τη λήξη του ημιχρόνου ο Παναθηναϊκός μπορεί να σκόραρε με δυσκολία δεν δεχόταν όμως και πόντους έτσι διατηρούσε πολύ άνετα το προβάδισμα και μαλιστα με συνεχόμενα καλάθια στο τέλος διεύρυνε και τη διαφορά αρχικά στο +11(29-18 στο 18’) και εν συνεχεία στο +13(33-20 στο 19΄) πριν η μπίλια της διαφοράς κάτσει και πάλι στο +11(33-22) με το οποίο ολοκληρώθηκαν τα 20 πρώτα αγωνιστικά λεπτά της αναμέτρησης.

Η τρίτη περίοδος ξεκίνησε όπως ακριβώς τελείωσε και η δεύτερη με τον Παναθηναϊκό να μην απειλείται ουσιαστικά αφού κατάφερνε πάντα και έβρισκε τις λύσεις για να διασπάσει την άμυνα της Τερψιθέας. Στο 25 το σκορ ηταν 40-26 με συνεχόμενα καλάθια από την Κίνι Αλμπάνεζ . Ο Παναθηναϊκός ανέβαζε τη διαφορά με γεωμετρική πρόοδο φτάνοντας στο 27 στο +16(46-30). Οι «Πράσινες» δεν έλεγαν να σταματήσουν καθόλου και συνέχιζαν να φορτώνουν με πόντους το αντίπαλο καλάθι και με κύρια επιθετική αιχμή την Κυριακοπούλου έκλεισαν την τρίτη περίοδο με το σκορ στο +15(51-36).

Η τελευταία περίοδος ηταν περισσότερο διαδικαστικού χαρακτήρα με τις δυο ομάδες να δίνουν ευκαιρίες στις παίκτριες που δεν έχουν πολλά λεπτά συμμετοχής να πατήσουν λιγο περισσότερο στο παρκέ. Στο 35’ το σκορ ηταν 55-38 ενώ το τελικό 62-44 άπλα πιστοποίησε την ανωτερότητα του Παναθηναϊκού.

Σε λίγο περισσότερα…