Με το ντέρμπι των «αιωνίων» αντιπάλων στη Γλυφάδα να δεσπόζει στο πρόγραμμα, ξεκινούν το Σαββάτο(23/1) στα παρκέ της Α1 οι αγωνιστικές υποχρεώσεις των ομάδων για την 12η αγωνιστική του πρωταθλήματος, που ίσως αποδειχτεί κομβική για τη συνέχεια.

Το αγωνιστικό πρόγραμμα ανοίγει το Σαββάτο(23/1) το μεσημέρι με την αναμέτρηση στην Εργάνη μεταξύ του Αθηναϊκού και του Άρη Πετρούπολης. Η ομάδα του Βύρωνα δεν έχει ξεκινήσει όπως θα ήθελε τον δεύτερο γύρο θα προσπαθήσει να πάρει την νίκη επί του ουραγού Άρη και να μπει ξανά σε τροχιά επιτυχιών στο δρόμο προς την τετράδα του πρωταθλήματος. Απουσίες δεν έχει ο Γ. Καλογερόπουλος με όλες τις παίκτριες να είναι παρούσες στην αποψινή αναμέτρηση. Από την άλλη πλευρά ο Άρης Πετρούπολης θα προσπαθήσει για το καλύτερο καθώς έχει δείξει ότι είναι ομάδα που παλεύει όλες τις αναμετρήσεις.

Η δεύτερη αναμέτρηση της ημέρας θα γίνει στον Άγιο Δημήτριο εκεί όπου ο Κρόνος υποδέχεται τον Πρωτέα σε ένα ζευγάρι που φέτος μας έχει χαρίσει ωραίες και συναρπαστικές αναμετρήσεις τόσο στο κύπελλο όσο και στο πρωτάθλημα. Η γηπεδούχος ομάδα του Κρόνου θέλει την νίκη  για να διατηρηθεί στην 6η θέση. Ο κόουτς Μαυρίδης δεν θα μπορεί να υπολογίζει στην Κατερίνα Σπαθάρη που είναι τραυματίας μια πολύ σημαντική απουσία για τον Κρόνο. Απο την άλλη ο Πρωτέας θα ψάξει ακόμα μια νίκη στο δεύτερο γύρο την 3η συνεχόμενη που θα τον εδραιώσει στις 3 πρώτες θέσεις της βαθμολογίας.

Το κυρίως πιάτο της αγωνιστικής «σερβίρεται» την Κυριακή(24/1) με τη συνάντηση των αιωνίων να ξεχωρίζει Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός διασταυρώνουν για δεύτερη φορά τα ξίφη τους με τον Ολυμπιακό να θέλει να κάνει το 12-0 στο πρωτάθλημα και το 2-0 επί του Παναθηναϊκού και τις Πράσινες να παίζουν την τελευταία τους ζαριά ουσιαστικά αφού σε περίπτωση νίκης ισοφαρίζει στις νίκες τον Ολυμπιακό ενώ σε αντίθετη περίπτωση δυσκολεύει πολύ η υπόθεση τίτλος.

Στα αλλά παιχνίδια ο Ιπποκράτης Κω υποδέχεται την Τερψιθέα Γλυφάδας σε μια αναμέτρηση που θα κρίνει πολλά στην υπόθεση παραμονή καθώς με νικη ο Ιπποκράτης μειώνει στον έναν βαθμό την απόσταση που τον χωρίζει από τν 9η στη βαθμολόγια  Γλυφάδα, ενώ με ήττα δυσκολεύει αρκετά η υπόθεση παραμονή. Η Γλυφάδα από την πλευρά της πάει χωρίς άγχος στην Κω και θέλει την νίκη για αποσπαστεί αρκετά από τις ομάδες που θα χάσουν το τραίνο της Α1 για την νέα αγωνιστική σεζόν.

Στην Πυλαία τέλος ο ΠΑΟΚ υποδέχεται την Νίκη Λευκάδας με τον νικητή να μένει μονός 4ος καθώς οι δυο ομάδες αυτή τη στιγμή ισοβαθμούν με το ίδιο ρεκόρ(6-5).

Αναλυτικά το πρόγραμμα της 12ης αγωνιστικής της Α1 Γυναικών

Σάββατο 23/01
Εργάνης 16.00 Αθηναϊκός-Άρης Πετρούπολης Γρίβα, Αναστασίου (Μαυρουδής)
Αγ. Δημητρίου (Ν.) 19.00 Κρόνος Αγ. Δημητρίου-Πρωτέας Βούλας Π. Χρηστίδης, Πολυχρόνης (Κ. Παπαδόπουλος)

Κυριακή 24/01
ΔΑΚ Γλυφάδας 17.30 Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός Ανδρικόπουλος, Διμπινούδης (Ντάβαρης)
Πυλαίας 12.00 ΠΑΟΚ-Νίκη Λευκάδας Δημάδης, Μελανίδης (Δροσόπουλος)
Κω 12.00 Ιπποκράτης-Τερψιθέα Γλυφάδας Παπαθανασίου, Τσαχάκης

Η βαθμολογία (Σε 11 αγώνες):
1. Ολυμπιακός 22 (11-0)
2. Παναθηναϊκός 20 (9-2)
3. Πρωτέας Βούλας 18 (7-4)
4. Νίκη Λευκάδας 17 (6-5)
5. ΠΑΟΚ 17 (6-5)
6. Κρόνος Αγ. Δημητρίου 16 (5-6)
7. Αθηναϊκός 16 (5-6)
8. Τερψιθέα Γλυφάδα 15 (4-7)
9. Ιπποκράτης Κω 13 (2-9)
10. Άρης Πετρούπολης 11 (0-11)