Ο Φάρος Κερατσινίου αποχωρεί… οικειοθελώς από την Α1 Γυναικών και υποβιβάζεται στην Α2! Η ομάδα του Πειραιά έκανε πέρσι μια μαγική σεζόν στην πρώτη τη τάξει Εθνική Κατηγορία των Γυναικών. Είχε ένα εξαιρετικό σύνολο, που έπαιξε σπουδαίο μπάσκετ. Τερμάτισε στην 2η θέση της κατάταξης της Α1 στην κανονική περίοδο και έπαιξε στην σειρά των τελικών με τον Ολυμπιακό, ο οποίος πήρε τελικά τον τίτλο, ενώ έφτασε μέχρι και το φάιναλ φορ του Κυπέλλου Γυναικών. Όλα τα ωραία, όμως, έχουν ένα τέλος, όπως λένε. Και αυτό το «τέλος» αποφάσισε να το γράψει μόνη της η ομάδα.

Η διοίκηση του συλλόγου θεώρησε ότι με τις υπάρχουσες συνθήκες δεν θα μπορούσε να χτιστεί μια ομάδα που θα είχε και πάλι στη νέα αγωνιστική περίοδο πρωταγωνιστικό ρόλο στην Α1 Γυναικών. Μοιραία η ομάδα θα έπρεπε να αποδυναμωθεί και να χάσει την δύναμή της. Ετσι αποφασίστηκε να μην δηλωθεί ο Φάρος Κερατσινίου στο νέο πρωτάθλημα της Α1 Γυναικών. Η ομάδα, λοιπόν, υποβιβάζεται στην Α2 και εκεί θα την βρει η νέα σεζόν.

Μετά απ’ αυτή τη εξέλιξη την θέση του Φάρου Κερατσινίου αναμένεται να πάρει στην Α1 η γυναικεία ομάδα της ΑΕ Πυλαίας, που είναι η πρώτη επιλαχούσα για να ανέβει από την Α2 στην Α1.