Μετά την περσινή αποτυχία κόντρα στον “αιώνιο” αντίπαλό του -όταν έχασε το πρωτάθλημα για πρώτη φορά μετά και την ήττα του στο εντός έδρας Game 3-, ο Ολυμπιακός κατάφερε φέτος να υπερασπιστεί τόσο το πλεονέκτημα έδρας του στους μεγάλους Τελικούς όσο και τις δύο νίκες που κουβαλούσε ήδη από την κανονική διάρκεια κόντρα στον Παναθηναϊκό και να επιστρέψει στο θρόνο της Α1 Γυναικών έπειτα από ένα χρόνο απουσίας!

 

Συνολικά δε πλέον, οι “ερυθρόλευκες” έφτασαν τα 6 τρόπαια στην ιστορία τους, των ίδια στιγμή που κατάφεραν να κερδίσουν το “τριφύλλι” για δεύτερη φορά εν γένει σε Τελικούς και για πρώτη από το 2015-16. Τότε είχαν επικρατήσει με 4-0 στις νίκες και με αθροιστική απόσταση της τάξης του +17 ανά βραδιά για τον πρώτο εν λόγω τίτλο στην ιστορία τους.

Ωστόσο, για να αποδειχθεί και η τρανή διαφορά δυναμικής των πρόσφατων φουρνιών των δύο “αιωνίων” σε σχέση με τις υπόλοιπες ομάδες του πρωταθλήματος, τόσο πέρυσι όσο και φέτος, ο Παναθηναϊκός -ο σύλλογος που συναντάει περισσότερο από κάθε άλλον σε αυτό το στάδιο της χρονιάς- είναι η μοναδική ομάδα που κατόρθωσε όχι απλά να πάρει τον τίτλο από τον Ολυμπιακό, αλλά έστω να κερδίσει ένα ματς στους Τελικούς!

Αναλυτικά οι τελικοί του Ολυμπιακού:

2015-16: Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός 4-0
2016-17: Ολυμπιακός – Αθηναϊκός 4-0
2017-18: Ολυμπιακός – Φάρος Κερατσινίου 4-0
2018-19: Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ 4-0
2020-21: Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός 2-3
2021-22: Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός 4-2

Ταυτόχρονα δε, αξίζει να αναφερθεί το γεγονός πως με τις 6 κατακτήσεις τους στην Α1, οι “ερυθρόλευκες” κατόρθωσαν να προσπεράσουν τον Παναθηναϊκό στα συνολικά πρωταθλήματα (6 έναντι 5) και πλέον είναι μόνες δεύτερες πίσω από το… άπιαστο 21 του ιστορικού Σπόρτιγκ. Παράλληλα, είναι και το 5ο νταμπλ για την αρμάδα του Πειραιά, η οποία θυμίζουμε είχε επικρατήσει της Ελευθερίας Μοσχάτου στον Τελικό του Final Four του Κυπέλλου Ελλάδας στα Χανιά πριν από ένα μήνα.

Αναλυτικά οι ομάδες με τα περισσότερα πρωταθλήματα στην Α1:

Σπόρτινγκ: 21
Ολυμπιακός: 6
Παναθηναϊκός: 5
Αθηναϊκός: 4
Ηρακλής: 3
ΔΑΣ Άνω Λιοσίων: 3