Το μεσημέρι της Κυριακής (28/11), ο ΠΑΣ Γιάννινα κατάφερε να επιστρέψει από το -16 κόντρα στο ΟΑ Χανιών και επικρατώντας εν τέλει με 72-65 να φτάσει στην πρώτη του νίκη στη φετινή Α1 Γυναικών!

Στο πρώτο ημίχρονο, τα Χανιά ήλεγχαν απόλυτα την κατάσταση, καταφέρνοντας να ξεφύγουν από τις απαρχές κιόλας της δεύτερης περιόδου με διψήφιες διαφορές αλλά και να εδραιωθούν στο +15 για το μεγαλύτερο διάστημα του πρώτου μέρους -μα και για ένα σημαντικό μέρος και του τρίτου δεκαλέπτου.

Οι Κρητικές, όσο και αν ο ΠΑΣ πίεζε απειλητικά ήδη από τα μέσα της τρίτης περιόδου, κατάφερναν πάντοτε να διατηρούν σε υψηλά μήκη κύματος την απόδοση και την απόστασή τους, αλλά οι γηπεδούχες δεν είχαν πει την τελευταία τους λέξη και με ένα ηχηρό 11-2 σερί κατάφεραν να ισοφαρίσουν λίγο μετά την έναρξη του τέταρτου και τελευταίου δεκαλέπτου -αλλά και να προηγηθούν τρεις φορές με 3 και 4 πόντους!

Στο τελευταίο λεπτό μάλιστα, η αρμάδα των Ιωαννίνων στάθηκε αξιόπιστη από τη γραμμή των βολών σε 3 διαδοχικά ταξίδια εκεί, και δεχόμενη μόλις 8 πόντους στα τελευταία 5 λεπτά κατάφερε να φτάσει στην πρώτη της νίκη στο πρωτάθλημα!

Για τις νικήτριες, το δίδυμο των Cooper και Slim ήταν ασταμάτητο με 42 κοινούς πόντους αν και με 10-26 σουτ αλλά και 20 ριμπάουντ -με τα 5 εξ αυτών να είναι επιθετικά.
Από την άλλη μεριά, οι Harris και Rodriguez με 19 και 16 πόντους, αντίστοιχα, ήταν οι κορυφαίες των Κρητικών, με την πρώτη να μαζεύει επίσης και 15 «σκουπίδια».

Τα δεκάλεπτα: 12-14, 28-36, 46-52, 72-65

Μπορείτε να βρείτε τα πλήρη στατιστικά στοιχεία της αναμέτρησης ΕΔΩ.