Ο ΕΦΑΟΖ φέτος έκανε το “μεγάλο” βήμα και κατάφερε να πάρει την πολυπόθητη άνοδο στην Α1 Γυναικών. Πλέον καλείται να ανταπεξέλθει και στις δυσκολίες αυτής της κατηγορίας.

Για να πραγματοποιηθεί αυτό χρειάζεται και σωστός σχεδιασμός πριν την έναρξη της αγωνιστικής σεζόν. Ο σχεδιασμός αυτός ξεκινάει από το προπονητικό team. Με χαρά λοιπόν, ο ΕΦΑΟΖ ανακοίνωσε επίσημα το προπονητικό του δίδυμο για την επόμενη χρονιά, που θα διαθέτει την Στέλλα Καλτσίδου ως head coach και την Ανθή Μπαλτά ως assistant coach.

Η Στέλλα Καλτσίδου τα τελευταία χρόνια ξεχώριζε και θα μπορούσε να συγκαταλεχθεί ανάμεσα στις κορυφαίες Ελληνίδες μπασκετμπολίστριες και πλέον έχει το “όραμα” να οδηγήσει τον ΕΦΑΟΖ σε μια ικανοποιητική πορεία στην Α1 Γυναικών. Ως προπονήτρια δεν διαθέτει μεγάλη εμπειρία, ωστόσο φέτος βρέθηκε στον πάγκο του Αμαρουσίου σαν βοηθός σε μία “γεμάτη” χρονιά.

Από την άλλη, η βοηθός της Ανθή Μπαλτά  έχει εργαστεί ως υπεύθυνη υποδομών στην ομάδα της Άμιλλας Περιστερίου. Υπενθυμίζουμε πως το Basketblog.gr σας είχε ενημερώσει μέσω ρεπορτάζ για την μετακίνηση της Καλτσίδου στον ΕΦΑΟΖ.

Δείτε την ανακοίνωση του ΕΦΑΟΖ:

“Η διοίκηση της Ένωσης Φιλαθλητικού Αθλητικού Ομίλου Ζωγράφου ανακοινώνει το προπονητικό team, το οποίο θα ηγείται της ομάδας γυναικών στο πρωτάθλημα της Α1 Εθνικής κατηγορίας. Με ιδιαίτερη χαρά καλωσορίζουμε τις προπονήτριες Στέλλα Καλτσίδου ( head coach) και Ανθή Μπαλτά ( assistant coach).

Η Στέλλα Καλτσίδου αποτελεί μια από τις κορυφαίες Ελληνίδες καλαθοσφαιρίστριες των τελευταίων ετών. Είναι απόφοιτος ΤΕΦΑΑ του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και έχει αγωνιστεί με την γυναικεία ομάδα της Εθνικής Ελλάδας ως αθλήτρια των Εθνικών ομάδων αντίστοιχα Κορασίδων, Νεανίδων και Γυναικών.
Η Στέλλα Καλτσίδου έχει στεφθεί 4 φορές πρωταθλήτρια Ελλάδας, 4 φορές Κυπελλούχος Ελλάδας, έχει κατακτήσει 3 πρωταθλήματα και 1 κύπελλο Γαλλίας, καθώς επίσης 1 πρωτάθλημα και 1 κύπελλο Πολωνίας.
Ως προπονήτρια, κατά την περίοδο 2019-2020, έχει εργαστεί ως assistant coach στην ομάδα ανδρών του Αμαρουσίου
Η Ανθή Μπαλτά, έχει υπάρξει διεθνής με τις εθνικές ομάδες Κορασίδων, Νεανίδων και Νέων Γυναικών αντίστοιχα, έχει στεφθεί 3 φορές πρωταθλήτρια Ελλάδας και 3 φορές κυπελλούχος Ελλάδας.
Έχει εργαστεί, κατά την περίοδο 2019-2020 ως υπεύθυνη υποδομών στην Άμιλλα Περιστερίου.
Ευχόμαστε υγεία και κάθε επιτυχία στο έργο σας!” 

Δείτε τη σχετική δημοσίευση: