Ο Σπόρτιγκ φέτος στο πρωτάθλημα της Α1 των Γυναικών αναζητούσε μια παίκτρια με ηγετικά στοιχεία και ταλέντο στον επιθετικό τομέα. Τα στοιχεία αυτά φαίνεται πως τα βρήκε στο πρόσωπο της Taya Reimer

Η Αμερικανίδα φόργουορντ είναι 25 ετών και έχει ύψος 1,94, ωστόσο οι κινήσεις της κοντά και μακριά από το καλάθι μοιάζουν “πολυτέλεια” για τα ελληνικά δεδομένα. Αρχικά να αναφέρουμε πως η ομάδα του Θάνου Σόφτση πριν τη διακοπή των αγωνιστικών υποχρεώσεων του πρωταθλήματος λόγω κορονοϊού, βρισκόταν στην 5η θέση του βαθμολογικού πίνακα έχοντας ρεκόρ 10-10. 

Η Reimer μάλιστα, στην τελευταία αγωνιστική (20η) που διεξήχθη μεταξύ Σπόρτιγκ και ΠΑΣ Γιάννινα στις 08/03 αναδείχθηκε και MVP της αγωνιστικής σημειώνοντας 29 πόντους, μαζεύοντας 13 ριμπάουντ, μοιράζοντας 2 ασίστ και πραγματοποιώντας 1 κλέψιμο και 1 τάπα.

Συνολικά φέτος, η Αμερικανίδα στο πρωτάθλημα της Α1 Γυναικών είχε 22 πόντους, 10,5 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 1 κλέψιμο, 1 τάπα μ.ο. ανά παιχνίδι και σούταρε με 54% από το δίποντο, αλλά και με 80% από τη γραμμή των ελευθέρων βολών. Μια αθλήτρια που μπορεί να σουτάρει εκπληκτικά και υπό δύσκολες συνθήκες από μέση απόσταση, διαθέτει εκπληκτικό κυρίως αριστερό drive και τέλος αναδεικνύει τα ηγετικά της στοιχεία όταν χρειάζεται μέσα στο παρκέ.

Δείτε τα highlights της από τη φετινή χρονιά με τη φανέλα του Σπόρτιγκ: