Αδιαμφισβήτητα η ομάδα του Σπόρτιγκ αποτελεί τον πιο ιστορικό σύλλογο όσον αφορά το γυναικείο μπάσκετ της χώρας. Αυτό διακρίνεται και από τα 21 πρωταθλήματα Ελλάδος, τα 3 Κύπελλα και τις 2 συμμετοχές του σε Final 4 της Ευρώπης

Μετά από 16 χρόνια, ο Σπόρτιγκ τερμάτισε στην πρώτη πεντάδα του βαθμολογικού πίνακα του πρωταθλήματος της Α1 Γυναικών. 

Πιο συγκεκριμένα, το συγκρότημα του Θάνου Σόφτση μετά και την οριστική διακοπή των πρωταθλημάτων της χώρας λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, τερμάτισε στην 5η θέση της βαθμολογίας στο πρωτάθλημα της Α1 των Γυναικών, έχοντας ρεκόρ 10-10. 

Ο σύλλογος του Σπόρτιγκ έσπευσε να ευχαριστήσει όλους τους παράγοντες που συνέβαλαν για αυτό το φετινό κατόρθωμα που πραγματοποίησε.

Δείτε την ανακοίνωση του Σπόρτιγκ:

“Με την σημερινή επικύρωση της βαθμολογίας από την ΕΟΚ η ομάδας μας επισήμως τερμάτισε στη 5η θέση για το πρωτάθλημα της Α1 γυναικών. Πρόκειται για την υψηλότερη κατάταξη του ιστορικού μας σωματείου τα τελευταία 16 χρόνια από το 2004 όπου ήταν η τελευταία φορά που κατακτήσαμε τπ πρωτάθλημα της Α1. Συγχαρητήρια σε παίκτριες , προπονητές και παράγοντες που σε μια δύσκολη και περίεργη λόγω των συνθηκών χρόνια καταφέρανε να οδηγήσουν το σύλλογο μας ανάμεσα στις 5 κορυφαίες ομάδες στην Ελλάδα”.

Δείτε την εν λόγω δημοσίευση του Σπόρτιγκ: