Εδώ και μερικές στιγμές, ο Ολυμπιακός είναι και πάλι πρωταθλητής στην Α1 Γυναικών μετά και την 4η φετινή του επικράτηση εις βάρος του «αιώνιου» αντίπαλού του, του Παναθηναϊκού, με την αρμάδα του Πειραιά να φτάνει αισίως με αυτόν τον τρόπο τους 6 τίτλους στην ιστορία της -όλοι τα τελευταία 7 χρόνια.
Ταυτόχρονα όμως, το εν λόγω αποτέλεσμα, εκτός από την «ερυθρόλευκη» επιστροφή στην κορυφή, σήμανε και το πέρας της καριέρας της Λολίτας Λύμουρα, μιας εκ των κορυφαίων γκαρντ στη σύγχρονη ιστορία του εγχώριου γυναικείου μπάσκετ.

Αυτή η απόφαση από μεριάς της 37χρονης αθλήτριας ήταν πέρα για πέρα συνειδητοποιημένη και είχε παρθεί ήδη εδώ και καιρό, ωστόσο η άσος του «τριφυλλιού» φρόντισε να αφήσει για το τέλος την καλύτερη φετινή της εμφάνιση.

Συγκεκριμένα, στον 4ο τελικό της λίγκας κόντρα στον Ολυμπιακό, η Λύμουρα τελείωσε το εν λόγω ντέρμπι με 19 πόντους, 3 ριμπάουντ και 3 ασίστ σε 33 λεπτά παρουσίας, ούσα 2η σκόρερ, 4η ριμπάουντερ αλλά και 3η δημιουργός για λογαριασμό των γηπεδούχων χάρις σε μια ολότελα γεμάτη απόδοση.
Μάλιστα, η έμπειρη άσος ήταν εξαιρετική ήδη από το πρώτο ημίχρονο της συνάντησης, καθότι κατάφερε να σημειώσει 17 πόντους με 6-8 σουτ εντός πεδιάς και 4-5 τρίποντα, 2 ριμπάουντ και 2 ασίστ σε αυτό το διάστημα, μπαίνοντας με διάθεση και ψυχή στο γήπεδο στο πιο κρίσιμο μέχρι το επόμενο -που εν τέλει δεν ήρθε ποτέ- ματς, όπου κέρδισε έστω και οριακά την επί μέρους κόντρα με την επίσης τρομερή Αγγελική Νικολοπούλου, η οποία αρίθμησε 14 πόντους (4-6 σουτ, 3-3 τρίποντα) και 3 ασίστ στο αρχικό 20λεπτό του αγώνα.

Τέλος, αξίζει να αναφερθεί και το γεγονός πως η Λύμουρα άφησε για το τέλος την καλύτερή της φετινή απόδοση τόσο στο σκοράρισμα και τα εύστοχα τρίποντα όσο φυσικά και στο Ranking, με αυτό το +21 να συνοψίζει όσο λίγα ακόμα στατιστικά τη γεμάτη της εμφάνιση στο «Παύλος Γιαννακόπουλος» σήμερα το μεσημέρι (15/5).

Έτσι, η Λολίτα Λύμουρα έκλεισε σήμερα μια θεσπέσια καριέρα, όπου πρόλαβε να πανηγυρίσει 5 πρωταθλήματα Ελλάδος, 6 εγχώρια Κύπελλα αλλά και το EuroCup του 2010 με την τρομερή φουρνιά του Αθηναϊκού βάζοντας με τον δικό της ξεχωριστό τρόπο τη σφραγίδα της στα ελληνικά μπασκετικά δρώμενα.