Ο βρόγχος του «λουκέτου» φαίνεται ότι ξαναμπαίνει στον λαιμό του μπάσκετ! Τα νέα μέτρα κατά του Covid-19, που ανακοίνωσε σήμερα (3/3) η Πολιτεία μετά τη νέα έξαρση του κορονοϊού δείχνουν να ξαναβάζουν «λουκέτο» στο μπάσκετ και η επανέναρξη της Α1 Γυναικών πάει για το μέλλον και βλέπουμε!

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, τόνισε ότι το λουκέτο ξαναμπαίνει. Στο μπάσκετ θα συνεχίσει να εξαιρείται μόνο η Basket League, η οποία θα συνεχίσει να διεξάγεται κανονικά. Έτσι η Α1 Γυναικών μπαίνει ξανά στο «ψυγείο», ενώ στον αέρα είναι και οι προπονήσεις της Α2 Ανδρών και φυσικά η επανέναρξη της δεύτερης τη τάξει Εθνικής Κατηγορίας πάει πιο πίσω.

Η Α1 Γυναικών ξεκίνησε δειλά την περασμένη Δευτέρα με το εξ αναβολής παιχνίδι της 3ης Αγωνιστικής ΠΑΟΚ – ΕΦΑΟΖ. Το Σαββατοκύριακο είχε προγραμματιστεί να γίνει η 4η Αγωνιστική με την οποία θα γινόταν και επίσημα πια το restart.

Το ματς αυτό, όμως, φαίνεται ότι είναι το μοναδικό που πρόλαβε να γίνει.

Η Κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι τα νέα πιο αυστηρά μέτρα θα ισχύουν μέχρι να φανεί αν θα υπάρχει εκτόνωση της νέας επέλασης του ιού. Τα νέα μέτρα υποτίθεται οτι θα κρατήσουν ως τις 16/3 και μετά θα επανεκτιμηθεί η κατάσταση και βλέποντας και κάνοντας.

Οπως και να όμως, το σήμερα μετράει. Και για την ώρα όλα μπαίνουν στον «πάγο» μέχρι νεωτέρας. Όλα αυτά φυσικά αποτελούν άλλο ένα ισχυρό χτύπημα στις «μικρές κατηγορίες» που ήταν βυθισμένες στο σκοτάδι και εκεί δυστυχώς θα παραμείνουν για την ώρα και μετά βλέποντας και κάνοντας.

Το ωραίο είναι ότι στην Α1 Γυναικών θα ίσχυαν κανονικά τα υγειονομικά πρωτόκολλα, που προβλέπουν συνέχεια τεστ κατά του ιού. Το ίδιο ισχύει φυσικά και για την Basket League, Παρά τα τεστ όμως, η Α1 Γυναικών δείχνει να “παγώνει” σε αντίθεση με την Basket League που θα παραμείνει “ανοιχτή”.