Η γυναικεία ομάδα μπάσκετ του Ολυμπιακού θα αγωνιστεί φέτος μόνο εντός των ελληνικών τειχών δεν θα αγωνιστεί φέτος στην Ευρώπη. H Euroleague Γυναικών και το EuroCup Γυναικών ανακοίνωσαν τις ομάδες που θα συμμετάσχουν στις δυο διοργανώσεις στη νέα αγωνιστική περίοδο και ανάμεσά τους δεν ήπήρχε το όνομα του Ολυμπιακού!

Ο μόνιμος πρωταθλητής και νταμπλούχος Γυναικών στην Ελλάδα έδινε το δυναμικό παρόν στα ευρωπαϊκά Κύπελλα τα 4 τελευταία χρόνια.

Φέτος όμως, θα μείνει εκτός των ευρωπαϊκών σαλονιών και να ασχοληθεί μόνο με το ελληνικό Πρωτάθλημα και το Κύπελλο.

Η διοίκηση δεν ανακοίνωσε επίσημα το γιατί αποφασίστηκε η ομάδα να μην αγωνιστεί φέτος σε κάποια από τις δυο μεγάλες ευρωπαϊκέ διοργανώσεις του γυναικείου μπάσκετ.

Είναι ξεκάθαρο όμως, ότι το οικονομικό τσουνάμι που προκάλεσε ο κορονοϊός και άνοιξε βαθιές πληγές σε όλους και φυσικά στους συλλόγους, έχει αλλάξει τα πάντα, Έχει κάνει τις ομάδες να αλλάξουν τα μπάτζετ τους, να βάλουν σε άλλο επίπεδο τους στόχους τους, να προσαρμοστούν στη νέα πραγματικότητα.

Στο πλαίσιο αυτό φαίνεται ότι και ο Ολυμπιακός αποφάσισε να αναπροσδιορίσει τους στόχους και τις προτεραιότητές του στη νέα σεζόν και έτσι αποφάσισε να μην δηλώσει την ομάδα στα ευρωπαϊκά Κύπελλα.

Από την άλλη, πάντως, η διοίκηση συνεχίζει να χτίζει μια αξιόμαχη ομάδα για τη νέα σεζόν, έστω κι αν τα όνειρά του συλλόγου φέτος θα έχουν να κάνουν μόνο με την ελληνική πραγματικότητα.

Δείτε ΕΔΩ τις ομάδες που δήλωσαν συμμετοχή σε Euroleague Γυναικών και EuroCup Γυναικών