Μία πολύ σπουδαία νίκη πέτυχε ο Ολυμπιακός, καθώς επικράτησε εντός έδρας του Παναθηναϊκού με 66-56 για την πέμπτη και τελευταία  αγωνιστική της Β’ φάσης της Α1 Γυναικών και απέκτησε πλεονέκτημα έδρας ενόψει των τελικών.

Έτσι με δεδομένου ότι τα αποτελέσματα της κανονικής περιόδου μεταφέρονται στους τελικούς, οι δύο ομάδες βρίσκονται ισόπαλες 1-1 στις νίκες, με τους «πειραιώτες» να έχουν το πλεονέκτημα έδρας λόγω καλύτερης κατάταξης στην Β’ φάση. Ο πρωταθλητής θα κριθεί στις τρεις νίκες.

Το παιχνίδι ήταν ντέρμπι από το πρώτο λεπτό, με το «τριφύλλι» να διατηρεί ένα μικρό προβάδισμα στην μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα, χωρίς όμως να ξεφύγει στο σκορ. Τελικά οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στο τελευταίο δίλεπτο της αναμέτρησης, ισόπαλες στο σκορ με 56-56.

Σε αυτό το σημείο οι γηπεδούχοι «πάτησαν γκάζι», τρέχοντας ένα 10-0 σερί και διαμορφώνοντας το τελικό 66-56, το οποίο τους χάρισε το πλεονέκτημα έδρας ενόψει των τελικών.

Κορυφαία για τη νικήτρια ομάδα ήταν η Ευδοκία Σταμάτη, η οποία πέτυχε 16 πόντους με 7/9 βολές, 3/5 δίποντα και 1/8 τρίποντα. Παράλληλα μάζεψε 2 ριμπάουντ, μοίρασε 3 ασίστ και πραγματοποίησε 1 κλέψιμο σε 26:33. Πολύ καλή ήταν και η Fontaine, η οποία πρόσθεσε άλλους 12.

Στον αντίποδα ξεχώρισε η Kolby Morgan, η οποία πέτυχε 14 πόντους με 4/8 τρίποντα, ενώ την ίδια ώρα μοίρασε 5 ασίστ και μάζεψε 5 ριμπάουντ.

Δείτε τα συνολικά στατιστικά εδώ:

Βαθμολογία: 

Ολυμπιακός  27

Παναθηναϊκός 26

ΠΑΟΚ 22

Χανιά 21

Πας Γιάννινα 19

ΕΦΑΟ Ζωγράφου 17 

Το αυριανό πρόγραμμα έχει ως εξής:

Πας Γιάννινα-Χανιά 12:00

ΕΦΑΟ Ζωγράφου-ΠΑΟΚ 15:00