Η αρχή έγινε με την Shereen Sutherland, η συνέχεια δόθηκε με την Taya Robinson και σήμερα (25/7) ο Παναθλητικός ανακοίνωσε και την τρίτη της ξένη στο πρόσωπο μιας πρώην παίκτριας του Duke, της Jade Williams.

Πρόκειται για μία 22χρονη σέντερ (2000, 1.96), η οποία έχει παίξει στο παρελθόν και με την Εθνική Κορασίδων των ΗΠΑ σε Παγκόσμιο Κύπελλο U16, αλλά δεν έχει βρεθεί ποτέ στο παρελθόν μακριά από την πατρίδα της…

«Επέλεξα τον Παναθλητικό για το πρώτο μου επαγγελματικό βήμα πέρα από τον Ατλαντικό γιατί ενθουσιάστηκα με την προοπτική να γίνω μέλος μιας ομάδας με φιλοδοξίες αλλά κυρίως με αναπτυξιακό πρόγραμμα που βοηθάει τα νεαρά κορίτσια να εξελιχθούν», τόνισε η Williams μετά την υπογραφή της.

«Είμαι ευγνώμων για όσα μου προσέφερε το Duke και για τον δρόμο που μου άνοιξε. Ανυπομονώ να έρθω στη Θεσσαλονίκη και στην Ελλάδα και να ενσωματωθώ στην νέα μου ομάδα. Ευχαριστώ θερμά για τη συνεργασία κι ελπίζω ότι θα μου δοθεί η ευκαιρία να κάνω περήφανη την ομάδα για την εμπιστοσύνη της», συμπλήρωσε η Αμερικανίδα σέντερ.

Η ανακοίνωση του Παναθλητικού:

«O Παναθλητικός καλωσορίζει στην οικογένειά του την Jade Williams (1.96, 22 ετών, center).

H Jade έρχεται στην Ελλάδα μετά από μια σπουδαία καριέρα στο NCAA με το φημισμένο κολλέγιο Duke DUKE Blue Devils από το Dallas του Texas.

Στην 5ετή παρουσία στο NCAA είχε: 8 points | 5.5 rebounds | 2 assists | 1 block

Αξίζει να σημειωθεί ότι από την 1η της χρονιά επιλέχθηκε στην καλύτερη 5άδα νέων αθλητριών της περιφέρειας ACC.

Βοήθησε την ομάδα της να φτάσει μέχρι το Sweet 16 (2018).

Ήταν μέλος της USA Basketball U16 παίρνοντας μέρος στο Παναμερικανικό Πρωτάθλημα έχοντας παράλληλα εξαιρετική παρουσία: 8 points | 7 rebounds

Καλωσήρθες Jade».