Ο Κώστας Κεραμιδάς είναι ο διάδοχος του Βασίλη Μασλαρινού στον πάγκο της γυναικείας ομάδας του ΠΑΟΚ! Ο 56χρονος κόουτς ανακοινώθηκε σήμερα (22/6) από το “δικέφαλο”, παίρνοντας έτσι τη θέση του προπονητή που τον αντικατέστησε στην Εθνική Γυναικών!

Για την έναρξη συνεργασίας του με τον ΠΑΟΚ ΚΥΑΝΑ, ο προπονητής Κώστας Κεραμιδάς, δήλωσε στην επίσημη ιστοσελίδα του Συλλόγου, acpaok.gr: «Είναι τεράστια τιμή να αισθάνεσαι μέλος μίας ιστορικής Οικογένειας όπως είναι αυτή του ΠΑΟΚ. Αισθάνομαι ευλογημένος. Υπόσχομαι ότι θα παλέψουμε σκληρά. Στο DNA της φανέλας του ΠΑΟΚ υπάρχει απέχθεια για την ήττα και αυτό θα προσπαθήσω να μεταφέρω στις παίκτριες μου. Θέλω να ευχαριστήσω τον Πρόεδρο του Συλλόγου, κ. Αθανάσιο Κατσαρή και τον έφορο του τμήματος, κ. Βασίλη Αγγελίδη. Θα κάνω τα πάντα για να αισθάνονται περήφανοι όλοι οι φίλοι του ΠΑΟΚ για την ομάδα την οποία θα καθοδηγήσω».

Η ανακοίνωση του ΠΑΟΚ:

«Ο ΠΑΟΚ και το τμήμα μπάσκετ γυναικών, ΠΑΟΚ ΚΥΑΝΑ, ανακοινώνουν την έναρξη της συνεργασίας τους με τον προπονητή, Κώστα Κεραμιδά, για την αγωνιστική περίοδο 2021-2022.

Γεννημένος στις 28/11/1965, ο Κώστας Κεραμιδάς θεωρείται ο προπονητής με τις μεγαλύτερες επιτυχίες όλων των εποχών ως Ομοσπονδιακός προπονητής της Εθνικής Μπάσκετ Γυναικών, καθώς οδήγησε το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα στο Πανευρωπαϊκό του 2017, όπου και πήρε την τέταρτη θέση, νικώντας υπερδυνάμεις όπως η Σερβία, η Ρωσία και η Τουρκία.

Το 2018 οδήγησε την Εθνική Μπάσκετ Γυναικών σε μία ακόμα μεγάλη διοργάνωση, αυτή του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος, κατακτώντας την 9η θέση, την καλύτερη όλων των εποχών.

Όσον αφορά τις Εθνικές Ομάδες της χώρας μας, ο Κώστας Κεραμιδάς υπήρξε και μέλος του προπονητικού team της Εθνικής Ανδρών, όντας συνεργάτης του Παναγιώτη Γιαννάκη το 2005 και 2006.

Σε συλλογικό επίπεδο, ο Κώστας Κεραμιδάς έχει διατελέσει πρώτος προπονητής σε αντρικές ομάδες όπως ο Απόλλων Πατρών, το Μαρούσι και ο Κόροϊβος Αμαλιάδας.

Σε επίπεδο γυναικών έχει περάσει από πολλές ομάδες της Α1, μεταξύ αυτών ο Παναθηναϊκός, ο Αστέρας Εξαρχείων, η Ακαδημία Ηλιούπολης, οι Εσπερίδες Καλλιθέας, κ.α.

Σε διεθνές επίπεδο, έχει οδηγήσει τους Solna Vikings στους τελικούς του Σουηδικού πρωταθλήματος και την Ουγγρική VBW στους 16 του Eurocup, με την τελευταία πορεία να πραγματοποιείται την περσινή αγωνιστική σεζόν 2020-2021.

Καλώς ήρθες Coach!».