Βολές κατά ριπάς εξαπέλυσε κατά της ΕΟΚ η παίκτρια του Ολυμπιακού Jori Davis μέσω ποστ που έκανε στο Twitter. Η 31χρονη γκαρντ του Ολυμπιακού έριξε πυρά κατά της Ομοσπονδίας με αφορμή την διακοπή του πρωταθλήματος της Α1 Γυναικών λόγω του lockdown για τον Covid-19.

Η Jori Davis έδειξε την αντίθεσή της με το «λουκέτο». Η Αμερικανίδα εξέφρασε την απορία γιατί το πρωτάθλημα της Α1 Γυναικών δεν αναγνωρίζεται ως επαγγελματικό. Μάλιστα θυμήθηκε δυο μυθικές μορφές του Αμερικανικού Γυναικείου μπάσκετ που έχουν παίξει στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Η Davis υπενθύμισε ότι στην Α1 Γυναικών έχουν παίξει μυθικές παίκτριες του WNBA όπως οι Cynthia Cooper-Dyke και Sheryl Swoopes τονίζοντας ότι παίκτες σαν αυτές «ευλόγησαν» την ελληνική Λίγκα των Γυναικών.

Η «ερυθρόλευκη» γκαρντ αναρωτήθηκε στη συνέχεια γιατί δεν μπορούν να παίζουν κανονικά και οι γυναίκες μπάσκετ στην Α1, αφού μπορούν να το κάνουν οι άνδρες της Basket League και γιατί η ΕΟΚ δεν αναγνωρίζει ως επαγγελματίες τις παίκτριες της Λίγκας των γυναικών.

Αναλυτικά η Jori Davis ανέφερε στο ποστ που έκανε στο Twitter και είχε ως αποδέκτη την Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης:

«ΕΟΚ αθλήτριες του Hall of Fame όπως η Sheryl Swoopes και η Cynthia Cooper-Dyke ευλόγησαν τη λίγκα αυτή. Πώς μπορείτε να μην μας αναγνωρίζετε ως επαγγελματίες; Εάν μπορούν να παίξουν οι άντρες, γιατί δεν μπορούμε να παίξουμε εμείς;»

 

TO POST TΗΣ JORI DAVIS