Σαν σήμερα πριν από ακριβώς ένα χρόνο, δηλαδή στις 14 Απριλίου του 2019, η γυναικεία ομάδα του ΠΑΣ Γιάννινα σημείωσε μία εκ των πιο ιστορικών νικών στην ιστορία του συλλόγου. Αυτή ήρθε κόντρα στην Αναγέννηση Ρυσίου με 59-49.

Η ομάδα των Ιωαννίνων είχε ξεκάθαρα το προβάθισμα όσον αφορά τον τομέα της ψυχολογίας καθώς αρχικά έπαιζε σε ένα κατάμεστο και “καυτό” κλειστό με όλους τους φιλάθλους της στο πλευρό της, αλλά και για το γεγονός πως μετρούσε 8 συνεχόμενες νίκες πριν από το τζάμπολ του συγκεκριμένου αγώνα. 

Ωστόσο, και η ομάδα της Αναγέννησης διέθετε πολύ καλή ψυχολογία καθώς είχε σημειώσει και εκείνη από την πλευρά της 6 συνεχόμενες νίκες. Έχοντας ρεκόρ 16-4 και οι δύο ομάδες ήταν ισόβαθμες στη 2η θέση του βαθμολογικού πίνακα. Το παιχνίδι άρχισε και παρά το άγχος που είχαν οι δύο ομάδες, το θέαμα ήταν πλούσιο. Το πάνω χέρι βέβαια σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού το είχε ο ΠΑΣ, ακόμα και στην τρίτη περίοδο που η ομάδα coach Σιαμέτη πίεσε αρκετά και έφερε τη διαφορά μέχρι και στους 2 πόντους (37-35).

Οι γηπεδούχες ωστόσο φάνηκαν ψύχραιμες και κατάφεραν να σημειώσουν μια τεράστια νίκη που τους έφερε ένα βήμα πιο κοντά στο όνειρο και στην άνοδο για την Α1 κατηγορία των Γυναικών

Δείτε και στιγμιότυπα από τον αγώνα του ΠΑΣ Γιάννινα με την Αναγέννηση Ρυσίου:

Πηγή φωτογραφίας: Νίκος Ζήνας-ΠΑΣ Γιάννινα WBC