Από την Α1 Γυναικών στο τοπικό πρωτάθλημα θα βρεθεί ο Σπόρτιγκ! Η ομάδα των Πατησίων δήλωσε αδυναμία να κατέβει στην Α1 Γυναικών αυτή τη χρονιά, με συνέπεια να υποβιβαστεί δύο κατηγορίες και να υποστεί μείωση ενός βαθμού τη σεζόν 2022-23, όταν θα μπορέσει δηλαδή να συμμετάσχει ξανά σε κάποια κατηγορία -εν προκειμένω στην ΕΣΚΑ.

Οι… κακοί οιωνοί είχαν εμφανιστεί βέβαια από τον περασμένο Μάρτιο στο Σπόρτιγκ, όταν αποφάσισε να μη συνεχίσει στο πρωτάθλημα της σεζόν 2020-21 μετα την αποχώρηση του Βασίλη Γιαπαλάκη, βασικού χορηγού του, από την ομάδα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Το σωματείο ΑΟ Σπόρτιγκ με έγγραφο του αποχώρησε από το Πρωτάθλημα της Α1’ Εθνικής κατηγορίας Γυναικών για την αγωνιστική περίοδο 2021-2022. Σύμφωνα με το άρθρο 7 της Ειδικής Προκήρυξης της κατηγορίας υποβιβάζεται δύο Κατηγορίες και υφίσταται μείωση ενός (1) βαθμού από τον βαθμολογικό πίνακα του Πρωταθλήματος που θα συμμετέχει την αγωνιστική περίοδο 2022-2023.

Σύμφωνα με το άρθρο 12 της Ειδικής Προκήρυξης Πρωταθλήματος Α1’ Εθνικής Κατηγορίας Γυναικών και λόγω του ότι η αποχώρηση του σωματείου ΑΟ Σπόρτιγκ έγινε πριν την έναρξη του, δεν λαμβάνεται υπόψη στη διαμόρφωση του γενικού βαθμολογικού πίνακα της περιόδου. Το πρόγραμμα των αγώνων διαμορφώνεται έχοντας ρεπό το Σωματείο που είχε προγραμματιστεί να αγωνίζεται με το Σπόρτιγκ».