Η πρώτη θέση του πρωταθλήματος της Α’1 Γυναικών πλέον δεν έχει άλλον διεκδικητή. Ο Ολυμπιακός έχει πετύχει το “ακατόρθωτο” φέτος. Οι παίκτριες του Γιώργου Παντελάκη έχουν σπάσει πλέον κάθε ρεκόρ. Μετά τη νίκη απέναντι στην ομάδα των Χανίων με 91-65, ο Ολυμπιακός έφτασε το σερί των 112 νικών, κάτι που δεν το έχει καταφέρει καμία άλλη ομάδα παγκοσμίως. Ωστόσο, η Εβίνα Σταμάτη είναι η μοναδική που ήταν παρούσα σε όλες τις συνεχόμενες νίκες της ομάδας της.

Δείτε τι δήλωσε η Ελληνίδα μπασκετμπολίστρια:

“Είναι ιστορική η μέρα. Είμαστε πολύ ικανοποιημένες για το σημερινό αποτέλεσμα, αν και δεν ξεκινήσαμε στον αγώνα όπως θα θέλαμε. Στο δεύτερο ημίχρονο σοβαρευτήκαμε, ήμαστε πιο πειθαρχημένες και είχαμε την απόδοση που έπρεπε. Είναι σημαντική ημέρα για το σύλλογο. Είμαστε πολύ ικανοποιημένες, ειδικά εγώ που βρίσκομαι εδώ από την στιγμή που ιδρύθηκε αυτό το τμήμα. Είναι κάτι που θέλουμε να συνεχίσει να διευρύνεται και θα κάνουμε τα πάντα για να το καταφέρουμε.Η αλήθεια είναι ότι στην αρχή δεν σκεφτόμαστε κάτι τέτοιο. Όταν ερχόμαστε εδώ καθημερινά για προπόνηση, δεν το έχουμε στο μυαλό μας. Το συνειδητοποιούμε μόνο τέτοιες στιγμές όπως η σημερινή, που έρχεται ο κόσμος. Είναι κάτι που το έχουμε ανάγκη, επειδή δουλεύουμε πάρα πολλές ώρες στο γήπεδο, είμαστε εδώ καθημερινά για προπονήσεις και ξοδεύουμε πολύ χρόνο. Το έχει ανάγκη και ο κόσμος. Και όσο νικάμε, το θέλουμε όλο και περισσότερο. Από τη στιγμή δηλαδή που διευρύνεται αυτό το ρεκόρ, το θέλουμε κι άλλο και είμαστε εδώ για να δίνουμε το 100% ώστε να το πετύχουμε. Όλα τα κορίτσια είναι σε αυτή τη γραμμή”.
Όσο για το πού θα φτάσει αυτό το ρεκόρ… “Δεν έχω ιδέα. Δεν είναι κάτι που το σκεφτόμαστε. Όπου μπορέσει να πάει αυτή η ομάδα, θα είναι ευλογία για μας”.

Η Πηνελόπη Παυλοπούλου συμφωνεί με την αρχήγο της. Το ρεκόρ είναι σημαντικό και έχει έρθει με κόπο: “Είναι ένα ιστορικό ρεκόρ. Είναι μεγάλο κατόρθωμα για την ομάδα και εύχομαι από εδώ και μπρος μόνο νίκες, τίτλους, τρόπαια και πολλές ακόμα επιτυχίες. 

Φαίνεται ότι κυριαρχούμε απόλυτα, αλλά δεν είναι κάτι που γίνεται εύκολα. Πρέπει να ερχόμαστε κάθε μέρα στο γήπεδο, να δίνουμε το 100% των δυνατοτήτων μας στην προπόνηση και τους αγώνες και να αποδεικνύουμε κάθε μέρα γιατί έχουμε φτάσει σε αυτό το επίπεδο”. 

Όσο για το πόσο ψηλά θα φτάσει… “Θα δούμε πού θα φτάσει. Δεν ξέρουμε. Κάποια στιγμή αυτό το σερί θα τελειώσει. Ελπίζω να μην είναι στο άμεσο μέλλον.

Πλέον στοχεύουμε στο υπόλοιπο της φετινής σεζόν. Έχουμε στο πρόγραμμα κάποια σημαντικά παιχνίδια. Πρέπει να τα κερδίσουμε και να κατακτήσουμε τους τίτλους που έχουμε θέσει ως στόχο στην αρχή της χρονιάς”.