Το προσωρινό «λουκέτο» που μπήκε στα πρωταθλήματα της ΕΟΚ λόγω των μέτρων για τον Covid-19 έχει προκαλέσει τεράστια οικονομικά προβλήματα σε παίκτες, προπονητές, συλλόγους, ενώ έχει αναγκάσει τις ομάδες να μην μπορούν να κρατήσουν κάποιους από τους παίκτες και τις παίκτριές τους. Τελευταίο παράδειγμα οι Εσπερίδες, που αναγκάστηκαν να λύσουν το συμβόλαιο της Hanna Crymble.

Η ομάδα προχώρησε σε διαζύγιο με την Αμερικανίδα φόργουορντ. Το συμβόλαιό της λύθηκε, διότι όπως τόνισε η ομάδα σε ανακοίνωσή της στις σελίδες της στα social media: «κάτω από τις υπάρχουσες συνθήκες στο γυναικείο μπάσκετ δεν είναι εφικτή η παραμονή ξένων παικτριών στην Ελλάδα».

Η παίκτρια, πάντως, δεν θα μείνει στο ταμείο ανεργίας, καθώς δείχνει να έκλεισε σε ομάδα της Γερμανίας.

Η Hanna Crymble πρόλαβε να παίξει μόλις 3 ματς με την ομάδα της Καλλιθέας στη Α1 Γυναικών. Η Αμερικανίδα κατόρθωσε όμως, να δείξει την κλάση της. Είχε μέσο όρο 12 πόντους με 40% στα δίποντα, 50% στα τρίποντα, αλλά με 42,86% στις βολές. έπαιρνε 5,3ριμπ., ενώ είχε ακόμα 1,7 κλεψίματα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση των Εσπερίδων για τον «χωρισμό» με την Hanna Crymble:

Είμαστε στη δυσάρεστη θέση να αποχωριστούμε την παίκτρια μας @hannacrymble καθώς κάτω από τις υπάρχουσες συνθήκες στο ελληνικό γυναικείο μπάσκετ δεν είναι εφικτή η παραμονή των ξένων παικτριών στην Ελλάδα. Ευχόμαστε στη Χάνα καλή συνέχεια στη μπασκετική της πορεία και στο πρωτάθλημα της Α1 Γερμανίας.

 

Είμαστε στη δυσάρεστη θέση να αποχωριστούμε την παίκτρια μας @hannacrymble καθώς κάτω από τις υπάρχουσες…

Δημοσιεύτηκε από Esperides W.B.C στις Πέμπτη, 19 Νοεμβρίου 2020