Την απόφαση του ΟΑ Χανίων να αποχωρήσει από το φετινό πρωτάθλημα της Α1 Γυναικών έκανε γνωστή η ΕΟΚ το μεσημέρι της Τρίτης (31/10).

Όπως αναφέρει μάλιστα η ανακοίνωση της Ομοσπονδίας, τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα των Κρητικών (0 νίκες, 4 ήττες) κόντρα σε ΠΑΟΚ, Νίκη Λευκάδας, Ελευθερία Μοσχάτου και ΓΑΣ Εύνικο δεν λαμβάνονται πια υπ’ όψιν.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΟΚ:

Το σωματείο Ο.Α. Χανίων, με την υπ’ αριθ. Πρωτ. 329/31-10-2023 συνεδρίαση του Δ.Σ. του, αποφάσισε την αποχώρηση του από το Πρωτάθλημα της Α1 Εθνικής κατηγορίας Γυναικών για την αγωνιστική περίοδο 2023 – 2024.

Σύμφωνα με το άρθρο 23 παρ. Β δ του Πειθαρχικού κανονισμού της Ε.Ο.Κ. σωματείο που αποχωρεί κατά την διάρκεια του πρώτου γύρου της κανονικής περιόδου του εκάστοτε Πρωταθλήματος ακυρώνονται τα αποτελέσματα όλων των αγώνων στους οποίους συμμετείχε, δεν λαμβάνονται υπόψη στη διαμόρφωση του γενικού βαθμολογικού πίνακα της περιόδου αυτής και αποκλείεται από την συνέχεια του Πρωταθλήματος.

Για την επόμενη αγωνιστική περίοδο (2024 – 2025)  θα εφαρμοστούν όσα προβλέπονται στο παραπάνω άρθρο του Πειθαρχικού κανονισμού της Ε.Ο.Κ.