Η Βασιλική Τσούμπανου είναι μόλις 16 χρονών, έχει ύψος 1.87 και αγωνίζεται στην θέση 3.

Ξεκίνησε την  μπασκετική της καριέρα στην ομάδα της Πελασγιώτιδας, ενώ την περσινή αγωνιστική περίοδο, αγωνίστηκε με την φανέλα του Σπάρτακου, με τον οποίο μάλιστα κατάφερε να κατακτήσει το πρωτάθλημα Θεσσαλίας με την ομάδα των Κορασίδων.

Αξιοσημείωτο είναι πως η νεαρή παίκτρια έχει συμμετάσχει στις προετοιμασίες των Παγκορασίδων και των Κορασίδων της Εθνικής μας ομάδας.

Την ερχόμενη αγωνιστική περίοδο θα ενισχύσει την ομάδα του Άρη στο πρωτάθλημα της Α2 Γυναικών, αλλά και το τμήμα Νεανίδων της ομάδας.

Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση του Άρη:

Ο Α.Σ. ΑΡΗΣ και το τμήμα Μπάσκετ Γυναικών ανακοινώνουν την απόκτηση της Βασιλικής Τσούμπανου.

Η Βασιλική Τσούμπανου είναι γεννηθείσα το 2004, με ύψος 1.87μ. και αγωνίζεται ως σμολ φόργουορντ. Θα ενισχύσει την ομάδα Νεανίδων του ΑΡΗ, αλλά και την ομάδα Γυναικών στο πρωτάθλημα της Α2.

Ξεκίνησε την καριέρα της στην Πελασγιώτιδα, απ’ όπου πήρε μεταγραφή για τον Σπάρτακο με τον οποίο αγωνίστηκε την τελευταία χρονιά, κατακτώντας τον τίτλο του πρωταθλητή Θεσσαλίας με την ομάδα των Κορασίδων. Πέρυσι είχε συνεχείς κλείσεις στα κλιμάκια των προεθνικών ομάδων και αργότερα συμμετείχε στις προετοιμασίες των εθνικών ομάδων Παγκορασίδων και Κορασίδων.

Μετά τη συμφωνία της με τον ΑΡΗ η Βασιλική Τσούμπανου δήλωσε:

«Είμαι πολύ χαρούμενη για τη μεταγραφή μου στην ομάδα του ΑΡΗ. Είναι μεγάλη τιμή να αγωνίζομαι με έναν τόσο μεγάλο σύλλογο. Σημαίνει πολλά το γεγονός πως δίνονται ευκαιρίες σε νεάνιδες και κορασίδες να αγωνιστούν σε υψηλό επίπεδο και να αποκομίσουν εμπειρίες. Θέλω να ευχαριστήσω, πέρα από την οικογένειά μου για την υποστήριξη, τους συλλόγους της Πελασγιώτιδας και του Σπάρτακου. Ένα μεγάλο ευχαριστώ οφείλω και στον γυμναστή κ. Αθανασόπουλο και τον κόουτς κ. Κούρτοβιτς με τους οποίους δούλεψα παράλληλα όλη τη χρονιά».

Δείτε την σχετική ανάρτηση:

Μπάσκετ Γυναικών: Η Τσούμπανου στον ΑΡΗ https://arisac.gr/?p=6206

Δημοσιεύτηκε από Α.Σ. ΑΡΗΣ – ARIS A.C. (Official) στις Δευτέρα, 17 Αυγούστου 2020