Η ομάδα του Γ.Σ. Έσπερου θα βρεθεί για πρώτη φορά στην ιστορία του στα «σαλόνια» της Α2 κατηγορίας Γυναικών.

Μεγάλη προσπάθεια η φετινή για τον Έσπερο Λαμίας, αφού για πρώτη φορά στην ιστορία του, θα αγωνιστεί από τη νέα σεζόν στην Α2 κατηγορία Γυναικών.

Μία χρονιά αν μη τι άλλο περίεργη και δύσκολη, λόγω κορονοϊού, με τον Έσπερο όμως στο τέλος να χαμογελά. Έγινε η 8η ομάδα μάλιστα που αναδείχθηκε Πρωταθλήτρια στην ΕΣΚΑΣΕ Γυναικών.

Συγκεκριμένα, όπως ανακοινώθηκε, «Μετά την αναγκαστική λήξη των αγωνιστικών δραστηριοτήτων της κατηγορίας Γυναικών στις 9/3/20 λόγω της πανδημίας του COVID 19, της απόφασης της μη συνέχισης της διεξαγωγής του πρωταθλήματος της αγωνιστικής περιόδου 2019-20 και σύμφωνα με τη δυνατότητα τροποποίησης των προκηρύξεων ( Άρθρο 8 του Ν 4684/2020, ΦΕΚ Α 86/25-4-20 ) τροποποιούνται το άρθρο 14ο της Ειδικής Προκήρυξης.

Αποφασίζεται η επικύρωση της βαθμολογίας της κατηγορίας γυναικών όπως αυτή διαμορφώθηκε στις 9/3/20. Πρωταθλήτρια ομάδα Γυναικών αναδεικνύεται ο Γ.Σ. Έσπερος Λαμίας, ο οποίος την αγωνιστική περίοδο 2020-21 με βάση την απόφαση της ΕΟΚ ανέρχεται στην Α2 Εθνική κατηγορία Γυναικών ή κάποιο επιλαχόν σωματείο».